tirsdag 23. juni 2009

Duke Nukem forever, forever, foreva neva!

Duke Nukem er en spillfigur som er rimelig kjent selv om han ikke har så mange spill under beltet. Duke Nukem 3D (1996) satte han på spillkartet og vi har vel egentlig aldri fått en verdig oppføler (før dette spillet var en 2D plattformhelt). Dette selv om det har kommet 10 Duke Nukem spill etter 1996 så har alle sett på det annonserte Duke Nukem Forever som den ekte oppfølgeren til Duke Nukem 3D.

Duke Nukem 3D var kjent for sin vold, hardkokte (og kvinnenedlatende) dialog, sprø våpen og nakne damer. Jepp, du kunne betale stripper for å riste på puppene, noe som var uhørt og nytt i FPS sjangeren. Har vel heller aldri kommet noen spill etterpå som lar deg gjøre selv om strippere og toppløse damer er mer vanlig nå. Spillet var bra og 3D Realms som laget spillet lovet en oppfølger som blei kalt Duke Nukem Forever. Dette spillet har nå blitt en legende blant vaporware og et prakteksempel på dårlig dataspillutvikling. Folk har blitt lovet spillet i over 11 år. Det kom en trailer i 2001 som fikk alle til å håpe at det virkelig kom et Duke Nukem Forever spill. På traileren virker det som spillet nesten er ferdig og jeg husker jeg så filmen om og om igjen og gledet meg som en unge.Dessverre blei det med traileren og Duke Nukem forsvant fra spill radaren. Spillutviklingen blei en spøk blant nerder og har toppet Wireds Vaporvare liste hvert år. Settningen ”When it is done” som Duke Nukem Forever brukte som tagline når folk lurte når spillet kom blei en løpende spøk. Setningen blei kryptonit som ikke en spillutvikler ville lengre finne på å si om sine spill. Alle ventet på nyheter om Duke Nukem Forever på E3 hvert år men det kom aldri noe.

Til alles store forbauselse kom det en ny trailer i desember 2007 og alle fikk håp om at ja, kanskje spillet ville komme. Traileren røpte ikke noe av gameplayet, var bare en filmsekvens men det var lenge siden man hadde sett noe nytt fra 3D Realms. Det kom også noen bilder. Nok en gang fikk jeg og alle andre nerder nytt håp.Men nå i mai fikk vi nyheten at 3D Realms all ned all virksomhet med Duke Nukem Forever og andre spill. Drømmen var død. Akkurat hva som skjedde er vanskelig å si. Take-Two og 3D Realms driver å saksøker hverandre. Take-Two vil ha pengene sine tilbake men 3D Realms mener de ikke har fått noen penger. Såpeoperaen forsetter med stadig ny informasjon i media.
Uansett er hele greia bare trist. Alt fans av Duke Nukem ville ha var et nytt spill. Greit nok at kvaliteten skulle være bra før de slapp spillet men ventetiden blei helt ekstrem. Man hadde et produkt som folk ville ha men aldri greide å lage. Sannsynligheten for at vi får et Duke Nukem spill nå er lik null. Kanskje. Vi får se.

Ps: Denne soundboard trakassering av en nerd på Ventrilo er det nærmeste vi kommer et nytt Duke Nukem eventyr.

1 kommentar: