tirsdag 9. juni 2009

Fan som tar det litt langt

Alle er fan av ting. Men noen ganger kan det kanskje gå litt for langt. Ikke at det er noe galt med det.The Tron Guy er kanskje et godt eksempel på en slik fan. I 1982 kom det en film som het Tron. Det var en av de første filmene som kun brukte CGI i deler av sin historie. Såkalt Image synthesis. Det betyr at alt du ser på lerret er skapt i en pc. I 1982 var ikke dette rare greiene men det funket pågrunn av historien foregikk inne i en pc. Filmen blei ikke en enorm suksess men den fikk etter hvert kult status og har blitt et ikon. Enter The Tron Guy.

I 2004 laget Jay Maynard en drakt som lignet på skuespillerne i filmen brukte. Han hadde alltid vært fan av filmen men bestemte seg etter å ha deltatt på en fan sammenstilling at han skulle lag en kopi av draktene. Etter hvert la han bilder av seg selv ut på Internet og plutselig blei han snakket om ”av alle” på nett og bildene sirkulerte på nettet. Han var blitt E kjendis. Men hvorfor? Det finnes tusenvis av nerder, geeks og rabiate fan som lager kostymer fra sine favoritt filmer, spill og tegneserier. Hvorfor blei Jay Maynard så berømt og beryktet. Sikkert mye pågrunn av hans utseende. Han ser ut som den perfekte nerd. Som han kommer fra filmen Nerdens hevn. Han snakker litt rart og kroppen hans passer ikke bra inn i drakten. Men drakten er også veldig bra laget. Mye detaljer og tid er helt klart lagt ned i kostymet. Så det blei en uslåelig kombo. En 50 år gammel nerd som lager en sær lysende drakt til en kult film. Slik blir man kjendis av i dag.

Godeste Jay Maynard har fått egen nettside, blitt intervjuet av tonnevis av aviser og tv-kanaler. Han har blitt med i kampanjen for nettnøytralitet, We Are the Web. Og han har vært på Jimmy Kimmel Live og blitt etterlignet i en South Park episode. Så dette er kanskje en suksess historie om nerden som blei berømt. Dessverre har han blitt mye ledd av og latterliggjort. Mye av grunnen til at han blei så berømt er fordi folk elsker å le av han og drakten hans. Godt eksempel er Jimmy Kimmel Live hvor publikum og Jimmy ler av han og gjør narr av han.

Så er du ekstremt fan av noe og lager en fett kostyme så kan du kanskje bli kjendis på nettet men det er ikke sikkert du bli kjendis fordi du er kul men fordi folk liker å le av deg. Du kan se Maynard her i kostymet sitt eller se filmen nedunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar