søndag 7. juni 2009

Film om Storbritannias mest voldelige fange

Jeg tenkte å hype opp en film som det har vært skrevet lite om i Norge. En film som virker veldig lovende. Danske Nicolas Winding Refn mest kjent her i Norge for sin Pusher trilogi og Bleeder har laget ny film. Det er hans andre engelsk språklige film. Hans første var Fear X med John Turturro. En film som det ikke gikk så bra med økonomisk selv om den fikk gode kritiker. Ryktet vil ha det til at Refn laget Pusher 2 og 3 etter på for å betale ned all gjelda til Fear X. Refn har nå kommet med en ny film som har skapt en veldig buzz på nettet og på de filmfestivaler den har blitt vist på. Filmen heter Bronson og hadde premiere i mars i England.

Så hvorfor virker denne filmen så lovende? For det første er den basert på en rimelig interessant historie. Den handler om en britisk fange som heter Charles Bronson. Han blei dømt for et ran i 1974 hvor han fikk med seg 26.18 pund. Han fikk 7 år for ranet. Siden det har han sittet nesten sammenhengende i fengsel 34 år, hvor 30 av de på isolat. Grunnen til dette er at herr Bronson er meget voldelig og en ekspert på å ta gisler. Han får slik hele tiden lagt på år til sin 7 år lange dom. Han har tatt fanger, voktere, prester og advokater som gissel i fengsel. Han kommer ofte med de mest utroligste krav som blant annet i 1994 var en oppblåsbar dokke, et helikopter og en kopp tea når han tok sin fangevokter som gissel. Skuespilleren Tom Hardy har fått oppgaven i å spille Bronson og har etter ryktet gjort en utrolig jobb. En slik skuespillerprestasjon som kommer til å bli legendarisk. Bare se på traileren hvor Hardy virkelig gnister hver gang han er foran kameraet. Noe han er hele tiden siden han sitter på isolat for det meste. Men filmen ser ut til å ta noen meget kule og interessante estetiske valg. Refn har valgt å ta skildre mye mentale tilstander til den hypervoldelige Bronson, som en tragedie på teater. Og filmen virker stilisert og full av vold som virkelig gnister. Bronson blir omtalt som 2000-tallets A Clockwork Orange, noe som lover meget bra.

Så jeg vil anbefale folk til å se etter denne filmen. Den kommer på DVD 6 juli i Storbritannia og kan kjøpes på blant annet Play.com for en billig penge. Jeg veit ikke om den kommer på kino her i Norge men ingen av de store filmdistributørene har den på sine lister. Sjekk ut trailer her og filmens hjemmeside.

PS: Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar