fredag 26. juni 2009

Michael Jackson rare filmer og spill

Michael Jackson er død. En levende legende er død. Hans rykte og liv var full av kontroverser, høydepunkt, lavpunkt og bizzare stunts. Jeg personlig har aldri hatt noe forhold til Michael Jackson selv om jeg eier og kjenner hans musikk. Han er og blir for rar og sær for at jeg kan få et forhold til han. Både som person og musikalsk. Dette føler jeg også kommer til uttrykk i de filmer og dataspill han har deltatt i. Fordi en slik storhet som Michael Jackson har så klart noe film og dataspill som har hans musikk og ansikt er i. Det er en lang liste men jeg tenkte jeg skulle bare nevne noen som han er mest tilstede.

Moonwalker (1988) er en film som er kanskje den filmen de fleste forbinner med Michael Jacksons utfoldelser på lerret. Det er en merkelig film, både i komposisjon, historiefortelling, dialog og effekter. En blanding mellom konsertopptak, musikkvideo og en fortellende film. Jeg føler at å se denne filmen er det virkelig en fordel å være en fan for å like. For meg blir den bare for rar, sær og litt vel navlebeskuende på Michael Jackson. Når man ser filmen i dag blir også alle koblingene med barnene i filmen veldig ubehagelig og får et helt annet preg over seg enn i 1988. Selve tittelen spiller på Michael Jacksons berømte dansetrinn. Det kanskje beste momentet med filmen er dansescene til sangen Smooth Criminal. Den er utrolig bra. Om du ikke har sett filmen er den for så vidt interessant som et utrykk av ren popkulturell verdi. Som film har den ingen verdi. Se The Nostalgia Critic anmeldelse av filmen her eller under.



Denne filmen kom jo så klart også med et spill som også het Moonwalker (1990). Spillet blei etter hvert sluppet på mange konsoller og spillplattformer men jeg kjenner dette spillet fra arkadehallene. Det er et slags isometrisk slåssspill hvor du styrer Michael Jackson. Han bruker magi fra sine hender for å slå, du kan også lade opp denne magien. Kommer fiender for nærme, utfører han et slags dansesteg som gjør skade. Han har også et spesial angrep som gjør at alle på skjermene starter å danse i takt med Michael Jackson og dauer. Det syntes jeg var drittfett selv om spillet ikke var like bra. Du kan også treffe Bubbles, sjimpansen som Michael eide. Møte han gjør at du kan bli en slags robot versjon som skyter laser og tåler mer. Rimelig merkelig. Du skal redde barn i spillet som er kidnappet. Nok en gang, i dag føles hele dette momentet litt rart og ekkelt. Men spillet gir deg også mulighetene til høre mye av Michael Jackson musikk. Spillet er mye bedre enn filmen men det sier ikke så mye. Du kan sjekke ut The Angry Videogame nerds sin anmeldelse av spillet til Sega her eller under. Det spillet er litt andreledes enn arkadeversjon. Selve arkadespillet kan du spille på MAME.



En annen film som også mange forbinner med Michael Jackons er kortfilmen Ghosts. Den varer i ca 40 minutter. Den har en rimelig enkel, nesten ikke eksisterende historie. Hele filmen dreier seg om dansenummer og spesial effekter. Og denne filmen har mye spesial effekter som var rimelig kule når den kom ut. Selv jeg blei imponert selv om jeg syntes hele filmen var rimelig rar og ikke har noe forhold til Michael Jackson. Egentlig er vel dette en musikkvideo men den varer veldig lenge. Er mye bedre enn Moonwalker og er noe alle fans og interesserte kan fint se.

Michael Jackson elsket film, dataspill og tegneserier. Han hadde vist en utrolig mengde tegneserier. Han var vist også så glad i tegneserier at han nesten kjøpte Marvel på 1990 tallet. Det samme gjaldt dataspill, da særlig arkadespill. Han hadde vist en mengde kabinetter som var i meget god stand. Du kan se mange av de her. Jacksons auksjonerte bort en rekke av sine eiendeler i slutten av april 2009. Alle gjenstandene er publisert i en interaktiv auksjonskatalog på nettsidene til Julien's Auctions. Han hadde mange fette arkadespill.

Så en stor stjerne som Michael Jackson hadde både filmer og dataspill som han deltok i. Kvaliteten på disse er vel ikke noe særlig men for fans er det sikkert gull verdt. Men det viser uansett hvor stor stjerne han var.



1 kommentar:

  1. LOL, lo godt av det spill innlegget :)
    Husker jeg prøvde et M.J spill på en arcade i sverige for lenge siden, det var en del bedre enn det han snakka om her :P

    SvarSlett