søndag 28. juni 2009

Moon hype! Sci fi old school!

Jeg prøver å hype noen filmer her på bloggen nå og da. Noen ganger fordi jeg veit hvor vanskelig det er få med seg alle filmene som kommer og finnes der ute. Men også fordi det er filmer jeg virkelig ser fram til og har lyst til å dele den gleden med andre. Jeg veit ikke om disse filmene virkelig er bra eller ikke men magefølelsen, internet buzzen og ryktet lover bra.

En slik film er Moon. Den hadde premiere nå i juni og den ser meget lovende ut. Filmen er en hyllest til gamle Sci Fi filmer fra 70-80 tallet men er også et selvstendig verk. Dette er ikke en storproduksjon eller en film som lener seg på masse spesial effekter. Med andre ord ikke en blockbuster. Derimot har filmen en estetikk som får meg til å tenke på 2001: A Space Odyssey eller Alien. Filmen handler Sam Bell (Sam Rockwell) som jobber aleine på månen med å hente ut Helium -3. Han har vært der nesten 3 år og skal snart hjem. Han savner sin familie og eneste selskap er roboten Gerty. De 3 årene har skjedd uten noen hendelser og Sam ser fram til å dra. Så etter hvert skjer det ting får Sam til å føle at noe er galt. Han er og hører ting som får han til å tro at hans tid på månen kanskje ikke er ferdig. Jeg skal ikke fortelle mye om historien men det lover bra.

Traileren avslører at filmen har en estetikk som virker rein og nesten klinisk. Kontrasten mellom Sam og miljøet er bra og filmen vekker en god følelse av ”Space Madness”. Men det er særlig Sam Rockwell som har fått veldig mye skryt for sin rolletolking. Han må bærer filmen på sine skuldre og klare det vist veldig bra. Filmen er vist både spennende og tankevekkende. Både på Ain’t it cool News og Wired har det gått bananas over denne filmen. Noe som lover bra. Intervju med regissøren på Wired kan du lese her og Ain’t it cool News sitt intervju kan du lese her.

Når filmen kommer til Norge er ikke godt å si. Akkurat nå finnes det ingen dato.

Traileren kan du se her eller under.


Ps. Det norske filmnettsteder Montages.no har også hypet denne filmen. En nettside du burde sjekke ut om du liker film og filmprat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar