mandag 27. juli 2009

Asteroids skal bli film. Ja, du leste riktig!

At Hollywood lager filmer basert på dataspill er ikke noe nytt, men det pleier å være spill som er populære og som har en eller annen story man kan lage en film om. Gjett om jeg blei forbauset når jeg hørte at Universal har kjøpt rettigheten til å lage en film av old school Atari spillet Asteroids!

For dere som ikke kjenner spillet, så kom det i 1979! Det var først en arkadespill men blei etter hvert sluppet på alle Ataris konsoller. Jeg personlig spilte det på min Atari 2600. Spillet har en utrolig simpel grafikk (bruker vektor grafikk) og null historie. Du styrer et lite romskip på en skjerm. Det kommer asteroider som du må styre unna eller skyte i stykker. Skyter du på asteroidene så går de i stykker i mindre biter. Det kommer også etter hvert romskip som du må skyte og de skyter tilbake. Å styre skipet er som å styre en båt, den er treig å styre og bremser seint. Treffer du en kant på siden av skjermen kommer du ut på andre siden. DET ER HELE SPILLET.

Det blei utrolig populært når det kom men spillet har i dag liten gjenkjennelse kraft på dagens gamere og gameplayet er morsomt men ikke noe som du kan sitte og bruke timevis på i dag. Det finnes mange versjoner av spillet som flash og du kan vist finne det på Xbox live.

Personlig så trodde jeg det var en spøk når jeg leste det på Aint it cool news i starten av juli at Universal hadde kjøpt rettighetene til spillet og skulle lage en film. Det virket bare for teit. Jeg mener, spillet har ikke NOE HISTORIE ELLER KARAKTERE! Hvorfor kunne de bare ikke funnet på noe selv og spart pengene? Som jeg nevnte har ikke spillet en enorm fanskare som moderne spill som Halo eller COD4 som kommer til å storme til kinoene for å se filmen. De kunne ha spart pengene. Enda verre var at i de siste dagene så har det kommet informasjon om plotet i filmen. Her hentet fra Shacknews:
"We've crafted a really strong, deep mythology for the thing," producer Lornezo di Bonaventura told IGN. "It's two lead characters - two brothers - who have to go through a seminal experience to figure out their relationship, against this huge backdrop."

Seriøst? De har greid å hente alt det ut fra dette!

Sjekk også ut denne anmeldesen av spillet på Classic Game Room her eller under.


Enda mer tull greier produsenten Bonaventura som har blant annet produsert den nye G.I. Joe: Rise of the Cobra å si at han var: "attracted to Asteroids, plain and simple, because I think what it tells you is that there's going to be this big thing in space" og at filmen kom til å inneholde: "some guys in spaceships blowing stuff up"!

Hva er neste, at man skal lage en film basert på faens TETRIS! Grøss og gru!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar