onsdag 29. juli 2009

Dataspiller forblir dataspiller.

Folk begynte å spille dataspill på slutten av 1970-tallet og spillmarkede eksploderte virkelig på 1980-tallet. Siden har dataspill utbredelse og inntjening bare vokst og vokst. Hvorfor?

Vel, en god indikasjon på hvorfor dataspill hele tiden vokser er hvor høy gjennomsnitts alderen på dataspillere er. Den stiger og stiger for hvert år. I USA i 2009 var gjennomsnitt alderen for spillere 35 år og over 25% av disse igjen var over 50 år. Nok en bekreftelse på at dataspill kommer til å vokse i en del år framover kom i den årlige rapporten fra The Entertainment Merchants Association (EMA). Her har man funnet ut at spiller man dataspill, så har man en tendens til å forsett med det. Rapporten sier: "consumer turnover in the video game market is exceedingly low. Older gamers continue to be engaged by video games, rather than dropping out and being replaced by a new generation. Once a consumer decides to play video games, they continue to play for life – adding to the growing number of gamers worldwide."

Så dataspillmarkede kommer til å vokse kanskje i 20 år til. Da har alle aldersgrupper fra 0 til 70 år fått vokst opp med dataspill. Markede kommer med andre ord til vokse en god stund enda. Kanskje ikke med de samme tall som i de siste årene. Slike monster tall som fra 2003 til 2006, da dataspillsalg økte med 17 prosent. Over den samme perioden steg USAs økonomi med bare 4 prosent! Snakk om en turbo i markedsøkonomien!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar