mandag 13. juli 2009

Morsomme flash animasjoner på Internet

”Alle” har sikkert fått med seg Fanthomas på vg.no. Den har hatt stor suksess og mange har sett episodene. Så mange at man snakker om å kanskje lage en spillefilm. Men slike små animasjonssnutter med humor er ikke noe nytt på Internettet. Det er særlig små flash animasjoner som var populære på slutten av 1990-tallet. Da var ikke hastigheten stor på de få husstandene som hadde internet tilkobling så man trenge noen som ikke krevde mye resurser. Youtube og streaming av video var ikke realistisk eller god kvalitet på denne tiden. Så enkle flash animasjoner blei veldig populære.

Flash animasjon er små filmer som er laget med Adobe Flash og kan sees i de fleste nettleser. Ordet Flash spiller på en bestemt estetikk og bevegelser animasjonene hadde. Ofte var de rimelige enkle og simple. Men mange mener at dette er sjarmen, jeg personlig. En av de virkelige første flash animasjonene som tok av var WhirlGirl og Joe Cartoons interaktive Frog in a Blender i 1999.Men det er noen flash filmer som jeg personlig liker og synes er morsome som jeg ville dele med dere. Først ut er The end. En liten morsom animasjon om hvordan verden kommer til å gå til helvete. Se den i flash her eller på youtube under.


Annen er The Ultimate Showdown of Ultimate Destiny. En sikkelig tullesang med en like tullet flash animasjon. Her har man virkelig slengt inn mange kjendiser og funnet på mye rart. Artig liten sak. Se den i flash her eller på youtube under.


Her er en flash animasjon som er litt poltisk. Den heter: Real Hussain. Den er en remake av The real slim Shady please stand up bare med fokus på Saddam Hussain. Husker faktisk at jeg hørte denne sangen blei spilt på P3 ei natt via en pc. Så flash animasjoner kan virkelig bli populær. Se den i flash her eller på youtube under.


Så har man jo nettstedet JibJab som har spesalisert seg på politisk humor flash animasjoner. De har laget noen sikkelige klassikere. De fleste husker vel filmen This Land om president valget i USA i 2004. Eller den siste om Obama som heter He's Barack Obama. Du kan se begge to her og her eller på youtube under.

Har du noen flash animasjoner du liker? Del de i en kommentar under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar