fredag 24. juli 2009

Remake av The Prisoner

The Prisoner er en av de mest sykeste og syrete tv serie som noen gang har blitt laget. Den blei laget i Storbritannia og gikk på tv i 1967 til 1968. Nå skal du lage en remake og godeste Sir Ian McKellen skal spille sjefen på øya.

Ok, for dere som ikke veit en dritt om The Prisoner så er det kanskje en av de største kult tv-seriene som finnes der ute. Den var så rar, morsom og spaca at den var dømt til å bli tilbedt av nerder over hele verden. Serien tar for seg skuespilleren Patrick McGoohan som en dag blir dopet, kidnappet og puttet på en øy i en liten landsby. Hele landsby er en slags Big brother, hvor alle blir overvåket og dopet når de som styrer øy finner det for godt. De bor hundrevis av folk i landsbyen og alle virker som godtar det merkelige maktstyret som passer på alt som skjer. Folk har ikke navn men nr og går i merkelig klær og virker generelt merkelige. Patrick McGoohan får nr 6 og sjefen over landsbyen er nr 2. Serien er utrolig mystisk i sitt plott men vi får etter hvert vite at nr 6 har laget noe som nr 2 vil vite og at alle andre menneskene på øya veit eller kan noe som nr 2 syntes er viktig. Serien er så spaca at du kunne tro at den var laget for å spise syre og få en trip over å se den. Personlig elsker jeg serien. Mye pågrunn av at den er så sær og 60-talls feelingen er så sterk. Har tvunget mine studenter til å se den når jeg har hatt muligheten.
Pågrunn av sitt merkelig plot, utradisjonelle fortellerteknikk, kulisser, klær og Patrick McGoohan har tv-serien fått kult status og blitt en populær referanse. The Simpsons har blant annet parodiert serien flere ganger med blant annet Patrick McGoohan som gjestestemme.

Uansett, det har vært snakk om en remake lenge og endelig virker som ting virkelig er klart. Serien kommer i november på amerikansk tv. Rollen som Nr. 6 har gått til Jim Caviezel og den onde Nr. 2 har gått til ingen andre enn Sir Ian McKellen. Du kan lese intervju med både Mckellen her og Caviezel her. Virker som dette kan bli virkelig bra.
Seriens tema om overvåking, samfunnskontroll og teknologi kan virkelig fungere bra i dagens samfunn. Vi får se om hele den syrete og syke feelingen blir tatt vare på. Sjekk ut introen til den gamle serien her eller under.Se også en trailer fra den gamel serien her eller under.Be seeing you!

PS: Du kan få kjøpt gamle The Prisoner på DVD nå for en billig penge. Løp og kjøp så kan du varme opp til nyinnspillingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar