mandag 6. juli 2009

Verdens morsomste dataspill anmelder: Zero Punctuation

Noen av dere har kanskje fått med dere at John Erik Riley skreiv en kronikk i Aftenposten hvor mente at norsk spillanmeldelser var for opptatt av det rent spilltekniske, og kun fungerte som forbrukerveiledninger heller bør tørre å bevege seg ut på dypere analytisk vann. Trekke inn andre analytiske perspektiv som kultur, samfunn og ideologi.

Vel, en spillanmelder som ikke er redd for å trekke inn andre perspektiv i sine anmeldelser er Ben Croshaw. Han er blitt primært kjent for sine utrolige morsomme og fargerike anmeldelser av dataspill på nettsiden The Escapist. Her har han en spalte som heter Zero Punctuation. Han anmelder et spill ofte i et forrykkende tempo (han snakker virkelig fort) og illustrert hele anmeldelsen med latterlige animasjoner (strekkmann animasjoner). Ofte drar han inn helt merkelige perspektiver når han kritiserer spill. Alt fra hvordan spillbransjen funker, til hvor latterlige macho spillheltene er til hans rett og slett hat mot sine medmennesker. Ofte kan en spillanmeldelse ikke handle om gameplayet i det hele tatt men allikevel føles anmeldelsen relevant og innsiktsfull på en utrolig morsom måte. Hele anmeldelsene er gjort med en solid mengde svart humor og veldig sjeldent får noen spill bra omtale. Eneste unntaket er Portal som han elsket, noe han selv har kommentert aldri kommer til å skje igjen. Antar Ben får mye hat mail på grunn av hans slakt av de store mainstream spillene. Men faktisk så er veldig mye av det han påpeker helt korrekt, han bare tar det litt langt. Sjekk ut nettsiden her.

Her kan du se noen av hans omtaler.
Sim3 er ondt!


50 Cent: Blood on the Sand. Spill som får folk til å bli rasister!


Age of Conan. Et MMORPG som suger livet ut av deg.


Duke Nukem Forever. Dataspillet som aldri kom men som uansett blir anmeldt!


Du kan også kjøpe fan ting her om du virkelig liker Zero Punctuation. Ingenting ser hvor nerd du er når du går med T-skjorter med din favoritt dataspillanmelder på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar