lørdag 29. august 2009

Wii tilbehøret har nådd nye høyder av absurditeter

Wii var noe nytt når det kom i 2006 med sin unike bevegelses styrte håndkontrollere. Det var nå mulig å bevege deg foran tv-skjermen og dataspillet reagerte på dine bevegelser. Wii har jo vist seg å være en suksess, hvertfall i det korte løp. Jeg personlig sto i kø for å kjøpe den når den kom ut i Norge. Her kan du se bildet av køen jeg måtte stå og vente i.

Så Wii har to kontrollere. En Wiimote og en Nunchuk. Wiimoten er en slags fjernkontroll som registerter bevegelse og har knapper. Nunchucken er en addon som du kobler til Wiimoten. Den har også bevegelsedeteksjon pluss en styrespak og knapper. Se bildet på siden for å se hvordan de ser ut.Du kunne nå spille spill ved hjelp av å gjøre naturlige bevegelser. Som å slå en tennis ball med en slagbevegelse eller kaste en bowlingball med handen. Så begynte noen smarte fyrer å tenke på alt tilleggsutstyr de kunne selge til Wiien, Nintendo også. Man kunne plutselig kjøpe plast tennisracketer, plast golfkøller og plastfiskestanger som man kunne sette på Wiimoten. Det var ikke måte på ting man kan få kjøpte og galskapen har ikke stoppet men bare blitt verre. Det har nå blitt latterlig.

Personlig så ser jeg at nye ting som balansebrettet og Wii motion pluss er addons som tilbyr Wiien noe nytt i form av spillbarhet. Ha en plastikgolfkølle i handen tilbyr for eksempel Wii sport ikke en dritt. Da kan du for faen meg bare kjøpe en golfkølle og stikke og spille i virkligheten.Men Wii har satt rekord på ubrukelige og latterlige tilbehør, såkalte peripherals. Dataspill har alltid vært fulle av slike da særlig konsollene. Jeg leste nettopp på Joystiq denne uka om et nytt tilbehør som har blitt sendt inn pantent på i USA. En fuckings amerikansk fotball! Hvordan den skal funke sier tegningen ingen ting om men det virker bare som en teit gimmick.

Nintendo selv har hatt planer om mange teite Wii tilbehør. Bare sjekk ut noen av disse bildene fra Joystiq.


Men det er jo såklart noen som også har tenkt pervo når det kommer til ting man kan henge på de bevegelsestyrte kontrollene til Nintendo. Det kom ikke som noen overraskelse at man kunne nå kjøpe tilbehør som minner om pikker og en slags kvinnelig vagina (eller noe).

Ingen veit hvilken spill disse skal brukes til men jeg velger å tro at det er kødd.

Apropo kødd, sjekk denne videoen laget av ThinkGeek gutta. En hjelm du kan ha på hodet og spille Wii med hjelp av hodet! Bare tull så klart men med alle de dustetingene som har blitt laget til Wii så veit man aldri.


Du kan også sjekke ut nerdegutta i Screwattack som har laget en topp 10 liste over spillverdens VÆRSTE Gaming Peripherals. Husk at denne listen blei laget før Wii kom ut. Se den her eller under.

1 kommentar:

  1. Det finnes så ufattelig mye unyttig tilbehør xD Må innrømme at jeg selv ofte faller litt for fristelsen til å kjøpe noe av det, har f.eks. nokså lyst på bowlingballen xD Hadde nok aldri kjøpt den, men er litt morsomt å tenke på xP

    SvarSlett