tirsdag 22. september 2009

Alien Nation – forløperen til District 9

Jeg var på kino og så District 9. Det var en solid Sci Fi film og jeg koste meg. Men da jeg kom ut av kinomørket så kom jeg til å tenke på en gammel tv serie som jeg likte når jeg var ung, nemlig Alien Nation. Det slo meg at den lignet mye på District 9.

Alien Nation tv-serien kom 1989 og varte bare en sesong. Hele konseptet med serien er at et romskip med sine passasjerer krasjlander i Mojave Desert. Denne humanoide romvesenrasen som er i skipet består for det meste av slaver som blir styrt av noen få. De blir kalt for "Newcomers" og blir etter at romskipet har krasjet assimilert inn i USA, da særlig i Los Angeles. De får jobber og går på skole med mennesker selv om det er mye rasebråk og vanskeligheter. Du kan se åpningssekvensen her eller under. Digger foresten musikken selv om åpningen er litt for lang.

Serien fokuserer på George Francisco, en “Newcomer” som jobber i politiet. Han har en menneske partner som hater romvesener som heter Matthew Sikes. Serien fokuserer på jobbrelasjonen disse to har men også hvordan resten av familien til Francisco takler jorden. Slik jeg husker serien var den overraskende smart, reflektert og til tider morsom. Romvesene var bra sminket og man hadde laget en egen kultur til de, slik at de virker mer ekte. Serien var til tider litt dyster og jeg husker jeg måtte se den seint på kvelden. Du kan se et klipp her eller under.

Seiren var ikke akkurat en hit men Fox hadde problemer og serien blei kanselert i 1990 sammen med alle dramaserien til Fox. Men serien fikk en lojal fanskare. Det blei et krav om mer Alien Nation, så det blei laget 5 tv-filmer mellom 1994 til 1997. Personlig har jeg aldri sett noen av disse filmene men ryktet på nettet er at de er bra.

Serien var også basert på en film med samme navn fra 1988 med James Caan i hovedrollen. Denne filmen skal også være bra, dog mer voldelig og mørk en tv-serien. Jeg har heller aldri fått sett den men du kan se traileren her eller under.

Om Neill Blomkamp som har laget District 9 har sett serien eller er fan, er uvisst. Den ligner heller ikke så mye, bare mer på selve premissene. Men jeg kom hvertfall til å tenke på serien når jeg så filmen.

2 kommentarer:

  1. Jeg er fryktelig glad for at Alien Nation ikke kom ut i særlig flere episoder. Det var virkelig ikke en god serie, grunnet dårlig plot og skuespill.

    Men ja, det ligner godt. Også serien V fra gammelt av kan ligne, med romvesner som integreres i vår verden, men samtidig som det er jo muffens med.

    SvarSlett
  2. Jeg husker ikke om Alien Nation var bra eller dårlig. Sannsynligvis er den ikke så bra som du påpeker siden ting jeg likte når jeg var liten ofte ikke er så bra idag. Men jeg har lyst til å se noen episoder igjen for å sjekke den ut. Uansett likte jeg premissene.

    V var også en gammel klassiker ja. Husker den skremte livet av meg når jeg så den når jeg var liten. Hadde likt å se den igjen.

    SvarSlett