mandag 7. september 2009

The Green hornet – Ny Hollywood storfilm og bra fan film


De fleste har vel fått med seg at man skal lage en ny film av krimkjemperen The Green Hornet. The Green Hornet startet i radio på 1930-tallet i USA, gikk over til kortfilmer og tegneserier og blei tilslutt en tvserie på 1960-tallet. De fleste har vel sett klipp fra tvserien, mye pågrunn av at Bruce Lee spilte Kato, Green Hornets hjelper.

Personlig har jeg ikke noe forhold til ”superhelten” og jeg synes bare tvserien blir for teit og kitsch. Men det er så klart noe underholdingverdi med de gamle seriene. Du kan se en trailer her eller under.


Det har vært såklart endel buzz rundt Hollywoods nyinnspilling av The Green Hornet. Godeste Seth Rogen skal spille hovedrollen som Britt Reid AKA The Green Hornet. Han skriver også manuset med Evan Goldberg, paret som også lagde manus til komiklassikeren ”Superbad” og ”Pineapple Express”. Jeg antar at det betyr at filmen kommer til å ha en del humoristiske undertoner og kanskje litt kitch, akkurat som den gamle serien. Eller kanskje det går mer Dark Knight stilen, hard og realistisk. Uansett skal Michel Gondry regissere som er kjent for sine rare musikkvideoer og merkelige kritikerfavoritter. Jeg er skeptisk til hele filmen, mye pågrunn av hele ”superhelten” The Green Hornet. En grønn veps, ja, det var tøft kallenavn.

Youtube er full av fan filmer. Folk som har laget kortfilmer om sine helter og idoler. Mye av det er sikkelig flaut og dårlig men en fan film som har fått mange til å heve øynebrynene er kortilmen med navnet The Green Hornet laget av den ukjente Aurélien Poitrimoult. Filmen har en deilig mørkegrønn estetikk og består for det meste av meget bra og flott koreografert slåsss-scener. Blir den nye Hollywoodfilmen i samme klasse skal jeg kjøpe billett! Se filmen her eller under.


Hva tror dere om den nye filmen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar