lørdag 26. september 2009

Sære Nintendo videoer fra Japan

Japsene er gærne. Enkelt og greit. Kulturen der nede er sær, spennende og helt spaca. De digger nerdete hobbyer og livsstiler såkalt Otaku. Dataspill er noe alle der nede gjør og det kommer til utrykk der nede gjennom alle aspekter av livet. Nintendo er et av de store navnene der nede.

Det finnes tonnevis av merkelig videoer på youtube fra Japan med dataspill i sentrum, da særlig med fokus på Nintendo. Her er noen som jeg synes er kul.

Ok, iscenesetting av Super Mario brett i virkelig liv har blitt gjort før, da særlig den som noen college studenter gjorde på et show (du kan se den her). Men denne iscenesettingen fra et japansk tvshow er bedre filmet og har litt mer funky japansk humor. Digger den. Se den her eller under.

Noen en Nintendo greie hentet fra japansk tv. Her er det et band som heter Tongari Kids som framfører sangen sin B-Dash som er en slags rap med Super Mario musikk og lyder. Hele tv produksjonen er hyperaktiv og merkelig. Effektene og kameravinklene er rimelig stressende. Elsker også bartene til gutta som synger. Det verste er at jeg synes sangen er litt fengende. Særlig om du hører på den noen ganger. Se den her eller under.

Så litt reklame. Reklamene for dataspill er jo så klart like merkelige som alt annet i Japan. Digger denne gamle reklamen for Legend of Zelda. Link som er helten i spillet har alltid vært en liten femikladd og det virker som Nintendo er enig siden de har fått ei jente til å spille han i reklamen. Nok en gang er det en slags rap/remix av Zelda som blir framført og den er også ganske fengende på en rar måte. Liker også dansen. Veit ikke om jeg hadde kjøpt spillet men kul reklame. Se den her eller under.

En liten reklame til. Er ikke så veldig rar men jeg digger den. Tror den var for Wii når den kom og den viser bare hvor populær og elsket Nintendo og Mario er i Østen. Digger også hvordan alle ”blir” Mario på slutten. Litt ekkelt men også kult. Se den her eller under.

Så til slutt, bare et lite klipp fra noe som ikke har noe med dataspill eller Nintendo å gjøre. Det er hentet fra et spaca japansk tvshow (lurer på om de har noen normale tvshow der nede i det hele tatt?). Her spiller to japanere bordtennis alla Matrix style. Ganske morsomt og oppfinnsomt. Se klippet her eller under.

2 kommentarer: