torsdag 1. oktober 2009

Engelsk humor på sitt beste - Black Books

Det har blitt helt vanlig at tv-serier kommer på dvd nå for tiden. Noe som er bra, fordi da kan du se serier som du elsket eller som du aldri fikk sett. En slik serie som alle burde se er Black Books.

Black Books er en engelsk tvserie som blei laget i 2000 til 2004. Handlingen utspiller seg i en liten bok butikk midt i London som heter Black Books. Butikken blir eid av Bernard. Han hater verden og mennesker generelt. Han er sinnagærn og alkis. En rimelig sær og sarkastisk person. I butikken jobber også Manny, en langhåret, litt vimsete og dum assistent. I tillegg har du bestevennen til Bernard, den kvinnelig Fran som er vel den mest normale personen men det sier ikke så mye.

Serien har en ganske surrealistisk og har en off-beat humor. Det skjer ofte ganske ekstreme situasjoner i Black Books butikken og de 3 hovedpersonene får gjennomgå. Det er som en blanding mellom Bottom og Fawlty Towers. Personlig elsker jeg Bernard, der han får raserianfall og kjefter på sine kunder for de stiller dumme spørsmål. Ofte går episodene ut på at Manny og Fran prøver å overtale til å leve en mer normal livsstil, noe som alltid går til helvete.

Black Books vant BAFTA prisen for beste Sitcom i 2000 og 2005 og hadde relativt mange seere. Serien gikk på NRK og den var også rimelig populær i Skandinavia. Nå er jo vi skandinaver storforbrukere av engelsk humor. Det blei laget bare 3 sesonger og du kan få de alle på dvd. Faktisk kan du få en fin bok til under 100 kr på Play med den lave kursen på pundet. Savner du litt god gammel engelsk humor så anbefaler jeg virkelig Black Books. Har mange gode minner med å sitte å se programmet seint på NRK med et glass cola og potetgull og le så det spruter utover. Sammen med Bottom og Spaced er dette noe av det beste humorprogrammet fra England som har blitt laget i nyere tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar