søndag 25. oktober 2009

Nerdrage!

Alle nerder har en tidens til å bli kraftig fornærmet, ja rett og slett bli sinnagæren om du tråkker på deres favoritt film/dataspill/rolespill/tvserier/tegneserie/figur. Som nerd er du ofte lidenskapelig opptatt av noen bestemte områder. Men lidenskapelig opptatt så mener jeg at du samler på bestemte objekter/produkter fra et gitt nerdeområde. Går med t-skjorter med motiver fra ditt favoritt film, kaller katten din for Skywalker, har plakater i stua av Picard og har real-life store pappfigurer av Legolas i gangen din. Du har utviklet en ensyklopedisk kjennskap til området og har et slags syk stalker forhold til ditt nerde objekt.Så hva skjer når noen tråkker/forulemper eller misforstår noe som står ditt hjerte nært? Jo du klikker. Du får et anfall av Nerdrage! Det er ikke et pent syn. Ofte så manifestere et nerdrage-anfall seg i en verbal utskjelling med høystemme, et skriftlig innlegg på Internettet eller at man lager en video/sang hvor man henger ut den person som har utløst ditt nerderaseri. Så hva er nerdrage? I følge Urban Dictionary er det: “Nerdrage is both the emotion felt when a nerd is exposed to something that directly contradicts the core beliefs of their obsession, and the reactionary diatribe by the nerd that inevitably follows”.


Jeg har opplevd mye nerdrage i min tid, siden jeg har mange hardcore nerdevenner. Jeg husker mange Star Wars og Star Trek diskusjoner som har endt opp i tårer og verbale utskjellinger. Jeg har blitt kjeftet ut på et utested fordi jeg bare hadde sett Gudfaren 3 og ikke 1 og 2. Jeg har sett folk blitt diskvalifisert i demo konkurranser fordi de har drukket Pepis. Jeg har blitt truet med bank av LOTR fans utenfor kinoen i Trondheim fordi jeg har slengt med leppa. Jeg har blitt hengt ut med bilder på forum fordi folk mener jeg er en idiot i WoW. Det har også vært tilløp til nerdrage på denne bloggen sine kommentar felt, da særlig når det har blitt snakket om Mac. Nerder er lidenskapelige person og ofte er det sjenerte og rolige folk men tuller du med deres hobby og lidenskap så smeller det. Men veksten av internet og at mer nerdekultur har blitt mainstream så har nerder som går apeshit blitt mer vanlig. Ja, det har blitt et eget ord.

Jeg opplevde nettopp nerdrage på sitt beste denne uken. Jeg har spilt mye Operation Flashpoint: Dragon Rising som kom nå nettopp. Det er en oppfølger til spillet Operation Flashpoint som kom for nesten 10 år siden og den har en stor fanbase. OFDR er et greit spill men har en del mangler og bugs. Dette har så klart en del nerder som har ventet på dette spillet lenge og tatt alle feilene meget personlig. Både i spillets mulitplayer og på utviklerens forum har raserianfallene haglet.

Så du lurer sikkert på om jeg har fått nerdrage noen gang? Sikkert, jeg er jo som alle andre men det er veldig sjeldent jeg gidder/orker eller bryr meg nok til å bli sinna og få et nerdrage anfall. Jeg får derimot en del raserianfall over mer normale ting, som gamle damer og folk som kjører som idioter i trafikken. Da skummer det rundt munnen min og jeg går ut i triader som han fyren som lager faste innslag på Drillpikene på P3.Det finnes masse videoer og bilder på nettet av nerder som får raserianfall. Det er vel særlig en mann som har bygd sin karriere på slikt og det er The Angry Videogame Nerd. Han er utrolig morsom der han får raserianfall over hvor dårlige gamel dataspill er (alt er bare skuespill men uansett tar han nerderaseriet på kornet). Se en video av hvordan han var sint som barn og hvordan han fortsatt er sint i dag her eller under.Det finnes masse nerder som klikker når de spiller dataspill. Raseri over at man taper er jo ganske normalt. Men som jeg nevnt med OFDR spillet over så føler også mange spillere av spill at det blir en del av deres personlighet og liker du ikke spillet så angriper du på mange måter deres ”way of life”. Sjekk ut denne spilleren som har laget en lang video hvor han kjefter ut en spillside (Eurogamer) fordi de har gitt spillet Darkfall som denne person spiller og tydeligvis spiller mye (han er vist en ”elite hardcore gamer” hehe) en dårlig karakter. Se den her eller under.Så til slutt, tenkte jeg bare skulle vise et klipp av fra filmen Clerks 2 hvor man har en artig scene med nerdrage. Kevin Smith som har laget denne filmen er en supernerd og elsker å tirre nerder. Scenen er utrolig morsom. Se den her eller under.

2 kommentarer:

 1. Hehe, morsomt innlegg :)
  Sikkert masse videoer å ta av, mens syns bare denne tar helt kaka:

  http://www.youtube.com/watch?v=YersIyzsOpc

  SvarSlett
 2. Takk for rosen.

  Den videoen du linket var bare hysterisk og litt skremmende. Hehe, Nerdrage på sitt "beste"

  SvarSlett