tirsdag 17. november 2009

Mashup av dataspill og andre nerdeting

Mashups er fett og jeg digger både musikk og video fenomenet av dette kulturelle utrykket. Da særlig Youtube skal ha mye av æren for at mashup har fått fotfeste. Ting som er kult blir enda mer kulere når det blir mixset sammen på en god måte. Jeg blir aldri lei av slikt. Så det finnes jo såklart mye nerdeting som har blitt mashups. Sier jo seg selv, siden nerder har ofte den tekniske delen som trengs. Dataspill er jo så klart ultimate nerderprodukt og har blitt utsatt for noen interessante mashups. Noen kule vidoer av forskjellige dataspill som blir mashups er det Daneboe på youtube som står for. Han lager korte videoer som er utrolig kule, retro og nerdete. Elsker spesielt hans Mortal Kombat og Donkey Kong mashup. Du kan sjekke filmene ut her eller se de nedenfor.

GTA vs Frogger

Contra vs. Duck Hunt

Sonic vs. Pac Man

Mortal Kombat vs. Donkey Kong
Et annet kult dataspill som har vært my ei vinden for tiden er Call of Duty serien. Her har noen moroklumper tatt og mashet Call of duty estetikk med landegangscenen fra Redd mening Ryan (1998). Her har man tatt multiplayer kaos og lagt det over filmscenen. Utrolig kult. Sjekk det ut her eller under.

Så er det så klart mye dataspillmusikk som har blitt mashup med populær musikk. Noe er utrolig kult, annet er bare sørgelig og noe passer bare rett og slett ikke sammen. Hvem skulle tro at Street fighter 2 musikk sammen med pinglete ungdoms kvasirocke bandet Paramore faktisk høres bra ut? Smashupen høres mye bedre ut enn original sangen CrushCrush. Sjekk det ut her eller under.
Hvordan høres Kirby musikk sammen med en dårlig rappe sang av David Banner? Faktisk veldig bra, mye bedre enn originalsangen Like a Pimp. Sjekk den ut her eller under. Star Wars har også blitt utsatt for mye mashups. Her er det særlig noen ting jeg vil dele. Du husker kanskje McGyver? 80-talls helten med hockysveis og en lommekniv som han kunne fikset alt med. Noen har tatt å mixset åpningen (altså musikken) sammen med Star Wars. Blir utrolig kult. Sjekk det ut her eller under.
Så litt Star Wars musikk. Filmene er jo kjent for sin musikk og det finnes utrolig mye mashups med akkurat dette som tema. Særlig denne mashupen er bra. Her blir Justice mixset sammen med Star Wars, da særlig Imperial March. Sjekk den ut her eller under.
Så kanskje ikke akkurat en mashup men det er en kul mix av Star Wars musikk. Her kan du se Darth Vader få virkelig Imperial March til å bli kul via et mixebord. Sjekk det ut her eller under.

Så til slutt vil jeg bare tipse om en liten analog mashup av Star Wars og populær musikk. Hvem hadde vel trodd at Darth Vader kunne danse etter Mc Hammer? Sjekk det ut her eller under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar