onsdag 18. november 2009

Kane & Lynch 2 – Voldsestetikken er tilbake

Kane & Lynch: Dead men kom i slutten av 2007 og det fikk mye oppmerksomhet. Det var et tredjepersons skytespill som kom fra IO Interactive, de danske gutta som primært har laget Hitmanspillene. Nå kommer vist oppfølgeren Kane & Lynch 2: Dog days.
Kane & Lynch: Dead men var særdeles voldelig og hardt. Da mener jeg ikke bare at du kunne drep folk på voldelige måter men det hadde en historie som var overraskende vellykket dog nådeløs og nihilistisk. Her var det ikke noen helter, sivile eller klar moralske linjer. Personlig er det 1 av 10 dataspill som har en historie er verdt å bry seg om. Som er bra skrevet og utført. Kane & Lynch var et slikt spill. Historien er som følger: Kane sitter på dødscellen for å drept 25 sivile Venezuela. Han blir overflyttet fra et fengsel til et annet for å bli henrettet. Sammen med han sitter Lynch, en psykotisk mann som har drept sin kone på bestialsk vis. Fyren er steingal men han er som havet, rolig noen ganger, frådende andre ganger. Du kan se en trailer her eller under.

Politi eskorten blir overfalt av noen kriminelle og både Kane og Lynch blir reddet. De blir reddet av The 7. Det er en gjeng med leiesoldater som Kane jobbet med nede i Venezuela. De mener han stjal mange penger fra de og de vil ha de tilbake eller så dreper de kona og ungen til Kane. Siden Lynch var med i bilen får han tilbudet om å passe på Kane. Så er hele faenskapet i gang. Kane har noen kvaler om det han har gjort og må gjøre men han gjør uansett de rimelig fæle ting han gjør. Lynch er en galning som glider inn og ut av et morderisk tåke som gjør ting ofte vanskelig. Som du forstår er historien hardbakt og jeg likte den veldig godt. Stemmene på Kane og Lynch er fantastisk. Hvordan de ser ut er også bra. De ser ut som middelaldrene fedre, bare måten de går og ser ut signaliser om at dette er noen fæle jævler.
Spillet har noen utrolig bra brett, som hvor du raner en bak midt på dagen. Det ender opp til å bli en en shootput hentet fra filmen Heat. Jeg har før skrevet om hvor elektrisk skytescenen i Tokyo klubben er. Spillet mister noen av energien på slutten og bretten blir ikke like bra. Selve spillet, altså gameplayet er ikke fantastisk. Kontrollene er ikke perfekte og det kan bli litt vell repeterende. Spillet fikk greie omtaler. Spillet fikk mye blest rundt seg fordi mest sannsynlig fikk en spilljournalist på GameSpot sparken fordi han gave spillet middelmådige karakter. Dette fordi Eidos Interactive som kjøper mye reklameplass på nettstedet blei fly forbannet over den lave scoren. Jeg likte spillet mye på grunn av historiene, karakterene og musikken. Ja for musikken er helt faens fantastisk. Akkurat som Hitmanspillene er musikken så gjennomgående bra at du kan høre på den uten å spille. Har den på min mp3 spiller. Du kan høre hovedteamet her eller under.
Så nå melder Gamer.no at det skal komme en oppfølger. Det er ikke sluppet mye info om spillet men spillet skal komme i 2010. Det har kommet et eget nettsted for spillet og det hinter om vold, rå vold og mer Kane og Lynch. Det lover veldig bra og kanskje spillet kan rette opp en del av de kjedelig gameplay elementene slik at vi kan et jævlig bra spill. Nettstedet har to teaser videoer som mest Lynch gjennom overvåkningsvideoer. Han er tydeligvis like gal som før. Elsker estetikken i disse klippene. DETTE LOVER BRA! Sjekk ut videoene her eller under.
Det skal vist også bli laget en Kane og Lynch film med Bruce Willis som Kane. Kan også bli bra men bare om man beholder den voksne og blodige tonene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar