søndag 13. desember 2009

Julegaver du gir til en nerd! Del 2: Film!

Jeg forsetter med mine gavetips til jul for nerder. I del 2 skal jeg snakke om noe som særlig filmnerder liker å få i gaver. Ja du gjettet riktig, film!
Filmnerder er det mange av. Faktisk er det blitt så vanlig å ha et fett hjemmekinoanlegg at det er i dag rimelig normalt. Film er kanskje også noe av det lettest du kan skaffe en nerd men det er viktig å ikke bare gå på Esso og kjøpe ukas film. Du må nok legge litt mer tanke bak men ikke vær redd, jeg skal gi deg tips.


Har du en venn, kjæreste, familiemedlem som er ekte filmnerd så er det flere ting du må tenke på. Det er for det første en utfordring å kjøpe en film som nerden ikke har sett før. Er du filmnerd ligger det i sakens natur at du ser det meste som finnes på norsk kino og leiefilm. Men ofte har en filmnerd ofte lyst til å se en film to eller flere ganger eller bare har lyst til å eie en film han synes er kul. Bare pass på, mange filmnerder er ganske stolte over sine samlinger av dvder så ikke skaff han en film han synes er dårlig, som han vil skamme seg over å ha.

Skal du overraske filmnerden med noe han ikke har sett så er det flere framgangsmåter. Først finn ut hva slags sjangere han liker. Alle filmnerder har noen sjangere som de liker spesielt godt. Ofte er det litt obskure ting som rape/revenge filmer, italienske skrekkfilmer eller film noir. Sjekk ut samlingen hans over hva han har. Så sjekke på nettet på IMDB over filmer som er i samme sjanger som han ikke har. Sjansen er stor for at han ikke har sett disse filmene og vil bli glad over å få en slik. Ofte er slike filmer vanskelig å få tak i med du kan få kjøpt mye over nett eller store filmbutikker. Det finnes mange norske filmnettsteder du kan fortsatt kjøpe ifra og få i posten til julaften. Men play.com og Amazon er steder jeg ofte kjøper obskure filmer fra. Platekompaniet har også ofte et utvalg som er bra utover de mer normale filmene.

Er man filmnerd så er det også noen bestemte skuespillere eller regissører man elsker. Nok en gang, snok i samlingen hans og bruk IMDB. Finner du 7 filmer i samlingen hans som har John Woo som regissør så er sjansen stor for at han liker regissøren. Se hvem han mangler og skaff de. Samme meg skuespillere. Har kan det ofte være mange filmer enn skuespiller har laget i en lang karriere så har må du være forsiktig. Det er mange av filmene som ikke er verdt å kjøpe. Men har kan du krysssjekke med listen over regissører og sjangere han liker.

Jeg vil også anbefale at du skaffer filmutgaver som mye ekstra utstyr. Pass på også at det er bra utgaver. Ikke noe Pan scan eller dårlig kvalitet på bildet. Og kjøpe Blue Ray versjonen om mulig siden det er best kvalitet (går utifra at en ekte filmnerd har Blue Ray spiller).

Som du kanskje har forstått så er det lurt å kjøpe en film som ikke er ny (siden filmnerden nok har sett alt nytt), ikke noe som er så lett å få tak i eller sjangere som er så veldig vanlige. Du kan også skaffe slike bøker med titler som ”1001 Movies You Must See Before You Die”. De gir også mye tips om filmer som kan gi en filmnerd glede. Dog jeg personlig liker ikke slike bøker eller nettsteder fordi det er veldig mye som ikke interesserer meg som slike steder anbefaler.

Det blir umulig for meg å tipse om noen bestemte filmer siden det er så stort utvalg og smak er så forskjellig. Jeg har jo hypet noen filmer på denne bloggen som man kan sjekke ut. Alle nerder liker jo Star Trek så den nye Star Trek filmen burde jo ligge under julegranen selv om man har sett den før. En annen film som er super å gi til en filmnerd er A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies. Det er en film hvor Martin Scorsese snakker filmer han liker fra tidlig stumfilm til 1995 (da filmen kom ut). Anbefales på det varmeste! Men husk at en filmnerd blir glad over å bare få en film siden ofte så liker disse å samle på filmer. Jo flere filmer jo bedre. De har en stue som ofte har en reol slik som jeg har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar