torsdag 13. mai 2010

Forelsket i en nerd?

Jeg legger merke til at jeg ofte får besøkene til min blogg fra søkemotorer som har søkt på ordene: Nerd, forelsket, kjærlighet. Hvorfor disse kommer til min blogg vet jeg ikke, siden jeg ikke har skrevet noe om det å være kjæreste med en nerd. I tillegg blei jeg forespurt for noen uker siden om å delta i Nordisk Film & TV sin produksjon av en ny dokumentarserie som skal gå på NRK3 i høst. Her skal vist Sigrid Bonde Tusvik finne en mann på 6 uker. Jeg takket nei til dette av åpenbare grunner. Men det virker som mange lurer på hvordan man skal kapre en nerd. Så jeg tenkte jeg kunne gi noen tips i bakgrunn at jeg er nerd, kjenner mange nerder og tross alt vært singel de siste 2 årene (etter flere år i forhold) og datet mange ikke nerder (kvinner vel og merke).Så, er du avstandsforelsket i en nerd eller har nettopp havnet i et forhold med en nerd så er det noen ting du må være klar over/tenke på.

1: Hobbyen er viktig del av livet.
En nerd blir en nerd når han er lidenskapelig opptatt av noe som han bruker mye tid på. Ofte kan det være film, data, rollespill, brettspill, cosplay, fotball (ja, jeg kaller folk som bruker store deler av livet på fotball for nerder) osv. Ofte definerer nerden seg ut fra disse interessene. Så, veldig viktig om du vil kapre en nerd at ikke gjør narr av eller snakker nedsettende om dette området som nerden setter pris på. Det er helt greit at du ikke digger laiv rollespill eller kunne tenke deg å bruke 6 timer på en Warhammer kamp men for gud skyld, ikke gjør narr av hobbyen eller verre, nekt han å dyrke den. Vil du virkelig få nerden til å like deg, sett deg inn i området han liker. Bruk litt tid på hans hobby. En av mine ekser spilte Magic the Gathering med meg. Hun syntes det var litt teit, men av egen fri vilje så startet hun å spille. Og hun syntes det var gøy, i små mengder. Hun kom til og med å så på at jeg spilte turneringer på Friday night Magic noen ganger. Og jeg elsket henne for det. Hun gav meg rom til å være meg selv og støttet meg. Noe som gjorde det mye lettere for meg å prioritere henne og hennes interesser senere.

Men skal du ta til deg noen av din nerds hobbyer, så vær ærlig. Du er ikke interessert i Star Wars men allikevel går på Star Wars maraton så merker nerden det. Han merker at du ikke bryr deg og det er dumt. Som sagt, en nerd er vant til at folk ikke har samme interesser som han. Bare ikke fake at du bryr deg. Helt fair at du prøver men ikke finner det noe gøy, men som sagt, vær ærlig.

2: Nerder kan mye!
Nerder er ofte kunnskapsfulle. Det kan være nytting kunnskap som matte, historie, samfunnsteori eller ganske ubrukelig kunnskap som vite alt om Star Wars eller kunne store dele av Monty Phytons sketsjer utenat. Ofte er det også en kombinasjon av nyttig og unyttig kunnskap. Så hjernen er en erogen sone for en nerd. Så skal du være kjæreste med en nerd må du kunne stimulere denne sonen. Har du ingen interesser for kunnskap, du liker din 8 til 4 jobb på Hennes & Mauritz og synes Paradise Hotell er flott tv så er nok sjansen for at den søte, godt betalte ingeniørnerden som liker å progge i C++ på fritiden nok er tapt for alltid.

Så begynn å trim hjernen din. Børst støv av den. Tenk Trivial Pursuit. Tenk real fag. Tenk samfunnsdebatt. Ikke bare vær: Jeg har ingen mening om Afghanistan jeg. Kunnskapsløse mennesker er noe av det minst sexy en nerd veit. Uansett hva du er flink på av hjernekunnskap, så blir han imponert uansett. Det kan være alt fra at du kan alle navnene på My Little Pony til at du kan sitere Jean-Paul Sartre vil både imponerte og stimulere nerden. Greier du å kombinere din kunnskap med hans hobby har du mest sannsynligvis vunnet din nerd.

3: Du må kunne leke!
Nerder er lekene av natur. De elsker jo ofte ting som folk ser på som noe barnslig. De kan kle seg ut, drømme seg vekk til fantastiske steder, bruke timevis på dataspill eller brettspill. De kan i rette omgivelser løse seg virkelig opp og finne på mye rart.

Så har du mistet all din lekenhet og blitt ”voksen” så sliter du nok med å kapre din nerd. Om du har bestemte ideer om at slikt ”gjør” ikke en voksen person eller slikt har du ”vokst” av deg, så skremmer du nok vekk nerden. Ikke det at nerder ikke er voksne eller modne. Men du må tørre å gi litt slipp på deg selv og kunne ha det gøy uten å tenke på alle konvensjoner samfunnet har. Gi litt faen og lek! Og da mener jeg ikke bare på soverommet. Verst jeg vet er når jeg treffer kvinner som er så kjedelige og opptatt av at slik ikke er ”voksent”. Akkurat som noe har død inni dem.

Dette er generelle tips og funker sikkert ikke på alle nerder. Det finnes tusenvis av nerder der ute, menn som kvinner. Du må bare prøve deg fram med basis i disse tipsene.Husk at nerder er mennesker som alle andre, så alle ”normale” kjærlighets tips funker også på dem. Mitt generelle kjærlighets råd er: Kommunikasjon! Man må prate sammen skal ting funke. Både om de vanskelige tinga som de lette. Dette gjelder også på soverommet.

10 kommentarer:

 1. Er ikke forelsket i en nerd akkurat nå, men jeg merket at jeg fikk litt lyst til å bli det av å lese dette. Ikke helt sikker på hva det sier om meg.

  SvarSlett
 2. Vel, det sier at du liker personer som er lekene, smarte, brenner for noe og ikke er som alle andre. Og kanskje at du er litt nerd selv.

  Du må huske at en nerd ikke trenger å se ut som fra filmen Revenge of the Nerds lengre. Så det sier heller ikke noe om utseende til personer du vil ha.

  SvarSlett
 3. Hmmm.
  Enig på punkt 1 og 3, men ikke på punkt 2.

  Du sier at kunskasløshet er det minst sexy en nerd vet. samtidig så er jo ofte en nerd rimelig kunnskapsløs om vanlige ting.

  Jeg er jo nerd selv, og er kan jo ingenting om f.eks fotball, bilmekking og kjendisliv og moter. Jeg kan ikke kalle det noe annet enn kunskapsløshet.
  Jeg kan umulig kreve at andre skal mene noe om mine ting når jeg ikke vet/mener noe om slike ting selv.

  Dessuten. Paradise hotel ER flott Tv. Rett og slett interessant. Det er artig å se hvordan folk og gruppe psykologi funggerer i praksis uten at man selv blir påvirket/påvirker det.

  SvarSlett
 4. Hei ja Anonym
  Kunnskap er vel hvordan du definere det så du har jo såklart rett. Jeg sikter til bare mer kunnskap som utfordret hodet. Og praktiske ferdigheter som snekring og mekking er for meg litt annet enn kunnskap. Men det er slik jeg definere det.

  Om Paradise Hotel er flott tv er jo en smak sak. Men som fjernsynsviter og en som har utdannet fjernsynsfolk (halvparten av de som har laget Paradise Hotel kjenner jeg) er ikke Paradise et program som har greid å fenge meg som reality show. Derfor nevnte jeg det. Var ikke mening som en normative holding om hva som er bra eller dårlig underholding.

  SvarSlett
 5. "Jeg sikter til bare mer kunnskap som utfordret hodet."

  Det er der jeg egentlig mener at vi nerder tar feil. Det er ikke mer utfordrene for hodet å kunne starwars scenene utenat, enn det er å pugge bilmerker, eller vite hvordan en motor fungerer. (Det siste er faktisk hakket mer hodebry, fordi det fordrer forståelse).

  Jeg er egentlig i mot nerdenes selvrettferdige syn på seg selv som så mye smartere enn råneren og sportsidioten.

  Det å være nerd har med interesser å gjøre, ikke intelligens. Kanskje kan det VIRKE for både nerden selv og de rundt ham at han er smartere, rett og slett fordi han vet en del ting om saker som majoriteten ikke gidder å vite noe om. Det har ikke noe med smarthet å gjøre, det har med at han har brukt tida si på å lære seg det isteden for noe "vanlig".

  kunnskap er egentlig aldri noe som utfordrer hodet. Man er ikke smart fordi man vet ting, men fordi man forstår ting.

  - kverulanten Rune

  SvarSlett
 6. Vel, du har rett i alt egentlig og jeg er enig. Som jeg skreiv i posten, jeg mener han fotballfyren som kan alle spillerene på Liverpool 30 år tilbake som nerd.

  For meg er du nerd om du kan utrolig mye om noe på et området (da mener jeg kunnskap og ferdigheter). Men man kan ikke akkurat stikke under en stol at det er noen ting som blir sett på som mer nerdete enn andre ting. Og bare fordi du er god på mekke så blir du ikke nerd heller. Eller fordi du liker å spille brettspill. Du må bikke over det en udefinert linje.

  Kunnskap er vel slik at det å vite ting og forstå ting ikke eksluderer hverandre. Ofte må du forstå noe for å vite det.

  SvarSlett
 7. Kom tilfeldigsvis over bloggen din da jeg søkte på 'cosplay'. Jeg skal innrømme at jeg er forelsket i en nerd, men det er vanskelig å "få tak i ham" pga at han alltid skal game. Noen tips?

  SvarSlett
 8. Hei anonym.
  Det du påpeker er den klassiske problemstillingen når det kommer til gamernerder. Det finnes flere måter å angripe dette problemet.

  1. Omvend ham. Nerder er menn de også og kvinner har mye å tilby som kan lokke han vekk fra dataspillet. Middag, kos, sex, you name it. Det kan så klart fort bli sårt om han ikke liker deg og takker nei. Du må rett og slett bli mer interessant og tilby mer enn et spill kan. Se på hans spill interesse som en annen kvinne du skal vinne han fra.

  2. If you can't beat em, join em. Begynn å spill. Bli med på raid, slå han i multiplayer i CODMW2. Finn ut hva slag spill han spiller og join server han spiller på. Del hans interesse og han vil mest sannsynligvis gjøre andre ting med deg. Vis at du er interessert gjennom å interessere deg for noe han liker, nemlig spill. Husk at alle spill har chat funksjoner så du kan alltid få tak i han selv om han spiller. Flørting mens man spiller er ganske vanlig.

  3. Sett krav. Du vil ha han men han må også sette av tid til deg. Dette er en farlig vei å gå siden du kan fort bli oppfattet som bitch eller minne om mora (noe du aldri vil). Men fornuftige mennesker forstår at de som står man nær har rett til å kreve at man tilbringer sammen. Bare gjør det subtilt. Funker best om man allerede er i et forhold eller har en relasjon.

  SvarSlett
 9. Weirdest/Greatest dating column ever!

  SvarSlett
 10. Jeg og kjæresten er The Epitome of Geek/Nerdness. Vi ble sammen 4. mai, på Star Wars dagen, OG er klar over at det faktisk er SW-dagen, OG syns det er epic. Det sier vel det meste.

  SvarSlett