lørdag 28. august 2010

Film hype: The Town

Ben Affleck er en omdiskutert mann blant oss filmnerder. Han er en skuespiller som har delta i både gode filmer, kultfilmer og drittfilmer. Han er en mann som mange elsker å hate. Men mange filmnerder holdt kjeft når man kom med sin regi debut i 2007 med Gone Baby Gone. Nå kommer han med en ny film han har regissert kalt The Town og det kan bli bra, veldig bra.Ben Affleck er vel mest kjent som skuespiller. Han har spilt i mange filmer som Kevin Smith har laget som Mallrats, Chasing Amy, Dogma og Jersey Girl for å nevne noen. Andre gode filmer er Changing Lanes, Boiler Room og Good Will Hunting. MEN han har også har spilt i mye dritt. Store Hollywood drittfilmer som Armageddon, Phantoms, Reindeer Games, Pearl Harbor, The Sum of All Fears, Daredevil og John Woo drittfilmen Paycheck. Det finne flere av ta av enn de jeg nevner. Han er en skuespiller om har tatt noen bra valg og mange dårlig. Men han er en god skuespiller når han får det til. På grunn av hans noe tabloide privatliv kombinert med noen bra filmer og mange drittfilmer er han lett å mobbe. South Park gutta elsker å mobbe han.Så ingen hadde forventet at Ben Affleck skulle kunne regissere en bra film. Noe Gone Baby Gone var. Det var en mørk, stemningsfylt krimfilm med en moralsk nøtt som fikk deg som tilskuer til å tenke: ”Hva faen hadde jeg gjort”. Alt i denne filmen var bra, til dialogen, klipp og kinematografi til skuespill. Personlig blei jeg helt overrasket av filmen. Jeg hadde fått med meg at buzzen var positiv men at Ben fuckings Affleck skulle lage en bra film på første forsøk kom som en overraskelse. Jeg har fortsatt til gode å møte noen som synes Gone Baby Gone er dårlig. Du kan se traileren til filmen her eller under.

Ben Affelck kommer nå med sin andre film som regissør, kalt The Town. Og jeg må si at jeg får god følelse av filmen utifra traileren. Det er en krim/heist film og virker som om den har samme mørke stemningen som Gone Baby Gone. Det som bekymrer meg er at Ben Affleck selv velger å spille foran kamera. Det er vanskelig å regissere og spille hovedrollen selv. Og Ben sitt skuespill talent er avhengig av en god regissør skal det funket, noe som mangler siden han er regissøren. Og så kan det se ut som melodramatiske elementet kan bli litt vel mye. Men resten ser bra. Jeg får bare krysse fingrene og håpe at Ben Affleck tar bedre valg i sin regissør karriere enn i sin skuespiller karriere. Se traileren her eller under.

The Town har Norges premiere 26.12.2010 så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Filmen har premiere i USA i september så vi får se hvordan filmen blir anmeldt.

1 kommentar:

  1. Veldig enig argumentasjon din her Wii-B-2.. Sk prøve å få med meg den filmen når den kommer.. : )

    SvarSlett