søndag 31. oktober 2010

Nerdemusikk: Jonathan Coulton

Nerder kan lage musikk og ofte kan du høre det på musikken at de er nerder. Alt fra tekster, musikkstil og klesstil eller instrumenter kan signalere dette. Og noen sanger blir nasjonaltekster for nerder verden over. En slik musikker er Jonathan Coulton

Jonathan Coulton er en 40 år gammel selverklært geek og nerd. Han har jobbet som programmerer før han begynte å lage musikk og leve av det. Ofte handler sangene hans om nerde ting, som teknologi og Science Fiction. Han ser også ut som en god gammeldags nerd.Men det er musikken hans som har gjort han kjent. Særlig noen sanger. Det er vel først og fremst sangen Still Alive han blei virkelig kjent for. Det er sangen som kommer på rulleteksten når du runner spillet Portal fra 2007. Sangen er fengende og morsom. Den gale AI som heter GLaDOS som du har sloss mot i hele spillet synger sangen. Det er en robotstemme og teksten handler om at GLaDOS ikke er sur på deg og er "still alive". Den er full av referanser til Portal og Half-life universet. Da særlig kaken i spillet. Sangen fikk så klart enorm oppmerksomhet. Youtube er full av folk som covrer sangen. Jeg har den selv på MP3 spilleren. Sangen er så klart kul fordi den er i slutten av kongespillet Portal men den er også fengende i seg selv. Du kan høres originalen her på youtube eller under.

Du kan også høre Coulton spille sangen med sin kassegitar her eller under.


Men Jonathan Coulton har også en sang til som er blitt koblet til et populært dataspill. Nemlig Left 4 dead spillene, da særlig Left 4 dead 2. Sangen hans Re: Your Brains kunne du høre på jukebox i spillet. Sangen handler om hvordan en zombie prøver å overtale noen overlevende å overgi seg slik at de kan spise hjerne til de. Sangen er fengende og morsom. Full av pop-kulturelle referanser. ALL WE WANT TO DO IS TO EAT YOU BRAIN! Høre sangen her eller under.


Så har du nasjonalsangen til alle kodere verden over, nemlig Code Monkey. Code Monkey er slang på en person som lever av å skrive kode til programmer. Ofte en jobb som er monoton og er preget av lange dager. Hvertfall i noen land. Sangen har vært brukt på mange tvshow og er alle nerder verden over som har kodet litt har et nært forhold til denne sangen. Hør den her eller under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar