tirsdag 5. april 2011

Fan filmer basert på dataspill

Jeg har skrevet litt om fenomenet fan film. Amatører som lager noe basert på et kulturelt produkt som de elsker. Alt fra tegneserier, filmer, bøker eller dataspill. Noen av disse filmene har høy kvalitet og takk være youtube er de også lett tilgjengelig. Jeg tenkte derfor jeg skulle tips om noen slike fan filmer basert på dataspill.

Dataspill har blitt en altoverskyggende kulturell makt. Stadig flere og flere aldersgrupper spiller mer og mer og dataspill har blitt allemannseie. Som følge av dette har noen dataspillserier fått kultstatus og mange fans. Som sikkert mange av dere også veit har dataspill blitt filmatisert som et ledd i å tjene penger på spillseriers popularitet. Og det har vel ikke blitt laget en eneste god dataspill filmatisering. Så fans har prøvd å fikse på dette selv. Jeg har nevnt half-life fan filmene før. Men det finnes andre like bra filmer. Jeg skal gi noen eksempler.Killzone: Extraction
Først ut er Killzone serien. Stor Playstation tittel med horder av fans. Spillserien er et Sci-fi FPS som er rimelig mørkt og hardt. Her er det fokus på våpen og mannlig prat. Serien har aldri blitt filmatisert av Hollywood men det kommer nok. Noen fans kunne ikke vente og har laget en kortfilm med tittelen Killzone: Extraction. Filmen er overraskende bra til å være en amatørfilm. Utstyret er bra og følger looken i spillene. Kostymene kunne fått en hvem som helst cosplayer til å bli misunnelig. Selve handlinger er ikke mye å skryte av men estetikk er meget bra. Koblingene til spillet er lett å se. Du kan se filmen her eller under

Fallout: Nuka Break
Fallout serien er en gammel dataspillserie med mange fans. Spillserien har blitt populær igjen med spillene Fallout 3 og Fallout New Vegas. Spillet er et sci-fi post apokalyptisk FPS spill. Det er særlig en fan film som er bra og den heter Fallout: Nuka Break. Samme som Killzone filmen er ikke historien mye å skryte av (selv om den er bedre). Men er filmen er gjennomført når det kommer på estetikk. Både kostymer, props, setting og lydeffekter er hentet fra spillet og ser meget bra. Liker også de animerte sekvensene som drar inn fallout fyren fra spillet. Dama i kortfilmen er også heit. Du kan se filmen her eller under.

Modern Warfare: Frozen Crossing
Siste fan filmen jeg tenkte jeg skulle nevne er basert på COD: Modern warefare serien. Det har kommet 2 spill i serien og spillet er latterlig populært. Det er et klassisk FPS med høy adrenalin faktor. Så noen har jo såklart laget en høyoktan action kort film basert på serien. Filmen er delt opp i 2 deler. Nok en gang så er historien dårlig men estetikk er bra. Her har man fått med våpnene, lydene, utstyret og feelingen. Filmen har også til tider bra kameraføring. Effektene er også bra. Du kan se første del her eller under.

Andre del kan du se her eller under.

2 kommentarer:

  1. Hei! Har sendt deg en mail med et spørsmå jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med! Mvh Larina

    SvarSlett
  2. Hei
    Jeg har sendt deg mail på ditt spørsmål.

    SvarSlett