fredag 21. oktober 2011

The Creeper - fælest fiende i et dataspill på lenge?

Dataspill er full av mange minneverdige, ikoniske og fantastiske karaktere som blir endel av populærkulturen. Alt fra Pac-Man, Mario, Master Chief, Dante, Donky Kong osv har blitt endel av vår kulturelle sfære uansett om du er nerd eller ikke. Men få spillfigurer har irretere, skremt og bombet seg inn i hodet og kulturen på samme måte som The Creeper fra Minecraft.Jeg antar at The Creeper karakteren er noe som bare vi som spiller Minecraft veit hva er. Jeg har skrevet mer om kultspill Minecraft som du kan lese mer om her. Minecraft er et kreativitetsspill som du har muligheten til å lage hva du vil. Du smaler ressurser og bygg ting. Det finnes forskjellige fiender i denne verden du løper rundt i som vil drepe deg og ingen fiender er mer fryktet og irriterende enn The Creeper. Det er en grønn dildoformet skapning med et forferdelig surt ansikt.Mitt hat og frykt mot The Creeper er ganske intenst. Det er lenge siden jeg personlig har følt på så sterke følelser mot en dataspill karakter. Så hvorfor er The Creeper så jævlig og hvorfor skaper en så mange følelser? Vel for det første er The Creeper en selvmordsbomber. Eneste funksjonen den har i spillet er å sprenge seg selv og deg. Men ikke nok med det, når den sprenger så tar den med seg alle bygginger rundt. Så har du brukt timer på lage et flott slott og du står og nyter det så kommer plutselig en Creeper gående og sprenger både deg og deler av slottet ditt. Creepere kommer kun om natten, noe som gjør de enda mer skumlere. De er også veldig lydløse. Så du står og bygger og aner fred og ingen fra for å så plutselig høre en lav hisselyd før du plutselig er død. Hisselyden, som en lunte blir tent er eneste lyden de lager før de sprenger. Da har du sekunder på deg for å deg komme vekk.Ikke nok med at Creeperne dreper deg og sprenger dine bygginger, når du dør også så blir alt du har på deg spred utover. Om du ikke henter tinga dine fort så forsvinner de. Ting som kan ha tatt deg timevis å finne og samle på. Aldri har jeg bannet, grått og ragequita i et spill så mye som Minecraft takk være The Creeper.Og jeg er ikke den eneste. The Creeper er et elsket objekt å hate. Nerder verden over har omfavnet denne infernalske grønne dildoen (skal vist være en busk). Du får kjøpt t-skjorter, kosedyr og plakater av dyret. Det er skrevet bloggposter (som denne) om den forhatte Creeperen. Søker du på youtube finner mange bra filmer om Creeper. Jeg tenkte jeg kunne linke noen av de bedre her.

Lonely Island er kjent for sine paraodier formet som musikkvidoer. En av sine mer kjente er sangen The Creep. Sangen har ikke noe med Minecraft eller The Creeper men noe har såklart tatt sangen og laget en parodi som handler om det grønne selvmordsmonstret. Den er faktisk rimelig kul. Du kan se den her eller under.

Annen annen musikkvideo er Revenge. Den handler om hvor faens frustrerende det er å bli terrorisert og drept av Creepers og hvor gjerne alle nerder ønsker hevn. Se den her eller under.

En annen artig sang er I Hate Creepers. Har får du se litt hvordan Creeperen funker og all de normale frustrasjons situasjonene den forpulte moben skaper. Du kan se den her eller under.

1 kommentar:

  1. ja du har helt rett jeg er bare 12 og derfor spiller jeg for det meste på peacefull eller kreativ men når jeg glømmer å forandre det etter at min far har brukt det og jeg ikke aner noe boooom dau det er iriterende

    SvarSlett