søndag 30. oktober 2011

En nerd i London: Nerdebutikker

Mine jobbplikter har ført meg til London noen månender i høst og London har mye å tilby en nerd. Sætlig i form av butikker. Her er noen få tips på kule butikker du kan bruke dine penger på nerdeting.Det er særlig en nerdebutikk alle nerder må dra til når de er i London. Guy Hawks maska jeg har på meg på bildet er kjøpt i denne butikken. Butikken er så stor og kjent at til og med reisebøker pleier å omtale den som verdt å stikke innom. Jeg snakker så klart om Forbidden Planet Megastore.Butikken minner om Outland man finner i Norge. Men siden den heter også Megastore så er den mye større. Her kan du finne alt en nerd kunne ønske seg og jeg har selv brukt mange pund i denne butikken. Første etasje er full av masker, figurer, t-skjorter, leker og masse annet nerdetull. Såklart har den mye britisk nerdeting, særlig Dr Who. I annen etasje er full av tegneserier, bøker og DVDer. Denne etasjen er enorm og jeg har gått meg vill her. Du kan finne mange ting her man bare kan få tak gjennom nett hjemme i Norge. I tillegg så er de gode på engelske tegneserier. Og de selger også mange signerte eksemplarer. Men husk å tenk på at tegneserier veier mye og det kan lønne seg å sende en stor eske i posten enn å ta med formye på flyet.
Butikken tilbyr også mange happings som signeringer og møter med forfatter og tegneserierskapere. Sjekk nettet for datoer. Det kan også være lurt om du finner noe du vil ha der, så kjøp det. Ikke tenkt at jeg kan stikke innom om 2 dager senere før jeg drar fordi butikken selger ting fort. Jeg har selv gått i den felle at jeg ikke kjøpte noen jeg ville ha og kom tilbake en uke senere men da hadde de solgt ut tingen (det var et forkle med Pac-man på). For å finne butikken er det lettest å ta undergrunden til Covent Garden. Den ligger bare noen minutter derfra.

Men om du først er på Forbidden Planet Megastore så er det to andre nerdebutikker rett i nærheten. Soho er full av butikker og spennende kjøpsmuligheter. Går du bare litt vekk fra Forbidden Planet så finner du The Cinema Store. Dette er en butikk som er full av plakter, bøker og filmer. Her finner du mange nerdeperler. Men den er ikke så kul eller stor som Forbidden Planet.Nok en nerdebutikk ikke langt fra The Cinema Store er Orbital Comics rett ved Leicester Square. Denne butikken tilbyr MANGE tegneserier. Her er det mer sært enn Forbidden Planet men det som er det kule med denne butikken er at det har et galleri. Her kan du kjøpe tegneserier kunst du kan ha på veggen hjemme. Atmosfæren i butikken er også kult. Litt hipster blandet med nerd. Verdt å sjekke ut.

2 kommentarer: