fredag 11. november 2011

Steam er hacked. Hva skal man gjøre?

Alle våknet opp til nyhetene i media idag at spilltjenesten Steam har blitt hacka. Siden tjeneste har over 35 millioner bruker og mange norske lurer nok mange på hva de skal gjøre for å beskytte sine spill og privat informasjon. Hva skal man gjøre?Før det første så var det forumet som blei hacked og det er nå stengt. Men hackerene fikk kanskje også tilgang til en database med brukernavn, krypterte passord, spillkjøp, epostadresser, postadresser og kryptert kredittkortinformasjon. Panikken kan kanskje kom i kroppen når man leser slike ting. Særlig kredittkortinformasjon i hendene på skurker er bad. Men det er forsatt uvisst om hackerene fikk med seg denne informasjonen. Uansett så var viktig informasjon kryptert. Som det står i pressemeldingen var passordene "hashed and salted" og kortinformasjonen var "encrypted". Ergo er viktig informasjon rimelig sikker tilfelle hackerne fikk den med seg. Det kommer jo ann på krypteringen men unasett vil det ta for langt til å få knekke krypteringen før Valve får sjekket ut om virkelig noe viktig informasjon blei stjålet.

Så mitt tips til deg som bruker Steam er å ikke få panikk. Har du samme brukernavn og passord til steamforum som din steamklient, så forandr det siden det mest sannsynlig har blitt tatt. Men dette er ikke så veldig farlig heller siden Steamguard skal forhindre at noen kan stjele din konto gjennom at du må skrive inn en kode fra din mailkonto hver gang du logger deg inn på en ny pc via Steam. Men har du samme passord på denne mailen som din steam konto eller forum, så for gudsskyld skift siden da er det mulig at noen kan logge seg på steamkontoen din, så logge seg på din mail og skrive inn koden og wops, så har du mistet kontoen din. Når det kommer til kortet ditt, så er som sagt koden kryptert og det tar tid å knekke en slik algoritme uten nøkkel og før det skjer så har Valve funnet ut om det brenner på dass. Men du dauer ikke om du skjer nettbanken din litt mer ofte om det er noen rart der på utskriften.

Steam kommer sikkert med mer informasjon om hva du må gjøre når de finner ut om hvor alvorlig hackingen var så følg med på Steam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar