søndag 30. oktober 2011

En nerd i London: Nerdebutikker

Mine jobbplikter har ført meg til London noen månender i høst og London har mye å tilby en nerd. Sætlig i form av butikker. Her er noen få tips på kule butikker du kan bruke dine penger på nerdeting.Det er særlig en nerdebutikk alle nerder må dra til når de er i London. Guy Hawks maska jeg har på meg på bildet er kjøpt i denne butikken. Butikken er så stor og kjent at til og med reisebøker pleier å omtale den som verdt å stikke innom. Jeg snakker så klart om Forbidden Planet Megastore.Butikken minner om Outland man finner i Norge. Men siden den heter også Megastore så er den mye større. Her kan du finne alt en nerd kunne ønske seg og jeg har selv brukt mange pund i denne butikken. Første etasje er full av masker, figurer, t-skjorter, leker og masse annet nerdetull. Såklart har den mye britisk nerdeting, særlig Dr Who. I annen etasje er full av tegneserier, bøker og DVDer. Denne etasjen er enorm og jeg har gått meg vill her. Du kan finne mange ting her man bare kan få tak gjennom nett hjemme i Norge. I tillegg så er de gode på engelske tegneserier. Og de selger også mange signerte eksemplarer. Men husk å tenk på at tegneserier veier mye og det kan lønne seg å sende en stor eske i posten enn å ta med formye på flyet.
Butikken tilbyr også mange happings som signeringer og møter med forfatter og tegneserierskapere. Sjekk nettet for datoer. Det kan også være lurt om du finner noe du vil ha der, så kjøp det. Ikke tenkt at jeg kan stikke innom om 2 dager senere før jeg drar fordi butikken selger ting fort. Jeg har selv gått i den felle at jeg ikke kjøpte noen jeg ville ha og kom tilbake en uke senere men da hadde de solgt ut tingen (det var et forkle med Pac-man på). For å finne butikken er det lettest å ta undergrunden til Covent Garden. Den ligger bare noen minutter derfra.

Men om du først er på Forbidden Planet Megastore så er det to andre nerdebutikker rett i nærheten. Soho er full av butikker og spennende kjøpsmuligheter. Går du bare litt vekk fra Forbidden Planet så finner du The Cinema Store. Dette er en butikk som er full av plakter, bøker og filmer. Her finner du mange nerdeperler. Men den er ikke så kul eller stor som Forbidden Planet.Nok en nerdebutikk ikke langt fra The Cinema Store er Orbital Comics rett ved Leicester Square. Denne butikken tilbyr MANGE tegneserier. Her er det mer sært enn Forbidden Planet men det som er det kule med denne butikken er at det har et galleri. Her kan du kjøpe tegneserier kunst du kan ha på veggen hjemme. Atmosfæren i butikken er også kult. Litt hipster blandet med nerd. Verdt å sjekke ut.

fredag 21. oktober 2011

The Creeper - fælest fiende i et dataspill på lenge?

Dataspill er full av mange minneverdige, ikoniske og fantastiske karaktere som blir endel av populærkulturen. Alt fra Pac-Man, Mario, Master Chief, Dante, Donky Kong osv har blitt endel av vår kulturelle sfære uansett om du er nerd eller ikke. Men få spillfigurer har irretere, skremt og bombet seg inn i hodet og kulturen på samme måte som The Creeper fra Minecraft.Jeg antar at The Creeper karakteren er noe som bare vi som spiller Minecraft veit hva er. Jeg har skrevet mer om kultspill Minecraft som du kan lese mer om her. Minecraft er et kreativitetsspill som du har muligheten til å lage hva du vil. Du smaler ressurser og bygg ting. Det finnes forskjellige fiender i denne verden du løper rundt i som vil drepe deg og ingen fiender er mer fryktet og irriterende enn The Creeper. Det er en grønn dildoformet skapning med et forferdelig surt ansikt.Mitt hat og frykt mot The Creeper er ganske intenst. Det er lenge siden jeg personlig har følt på så sterke følelser mot en dataspill karakter. Så hvorfor er The Creeper så jævlig og hvorfor skaper en så mange følelser? Vel for det første er The Creeper en selvmordsbomber. Eneste funksjonen den har i spillet er å sprenge seg selv og deg. Men ikke nok med det, når den sprenger så tar den med seg alle bygginger rundt. Så har du brukt timer på lage et flott slott og du står og nyter det så kommer plutselig en Creeper gående og sprenger både deg og deler av slottet ditt. Creepere kommer kun om natten, noe som gjør de enda mer skumlere. De er også veldig lydløse. Så du står og bygger og aner fred og ingen fra for å så plutselig høre en lav hisselyd før du plutselig er død. Hisselyden, som en lunte blir tent er eneste lyden de lager før de sprenger. Da har du sekunder på deg for å deg komme vekk.Ikke nok med at Creeperne dreper deg og sprenger dine bygginger, når du dør også så blir alt du har på deg spred utover. Om du ikke henter tinga dine fort så forsvinner de. Ting som kan ha tatt deg timevis å finne og samle på. Aldri har jeg bannet, grått og ragequita i et spill så mye som Minecraft takk være The Creeper.Og jeg er ikke den eneste. The Creeper er et elsket objekt å hate. Nerder verden over har omfavnet denne infernalske grønne dildoen (skal vist være en busk). Du får kjøpt t-skjorter, kosedyr og plakater av dyret. Det er skrevet bloggposter (som denne) om den forhatte Creeperen. Søker du på youtube finner mange bra filmer om Creeper. Jeg tenkte jeg kunne linke noen av de bedre her.

Lonely Island er kjent for sine paraodier formet som musikkvidoer. En av sine mer kjente er sangen The Creep. Sangen har ikke noe med Minecraft eller The Creeper men noe har såklart tatt sangen og laget en parodi som handler om det grønne selvmordsmonstret. Den er faktisk rimelig kul. Du kan se den her eller under.

Annen annen musikkvideo er Revenge. Den handler om hvor faens frustrerende det er å bli terrorisert og drept av Creepers og hvor gjerne alle nerder ønsker hevn. Se den her eller under.

En annen artig sang er I Hate Creepers. Har får du se litt hvordan Creeperen funker og all de normale frustrasjons situasjonene den forpulte moben skaper. Du kan se den her eller under.