søndag 27. november 2011

En nerd i London: London Film Museum

Er du en filmnerd og besøker London kan kanskje en tur innom London Film Museum være noe for deg. Jeg sier kanskje, fordi museumet var ikke så veldig imponerende eller innholdsrikt. Prisen er ikke akkurat skrekkelige mye med sine 13.50 pund. Filmmueseumet innheholder for det meste kostymer og props fra filmer. Desverre er det veldig mye fra amerikanske filmer. Filmer som greit nok er tatt opp i London men jeg savnet mer engelsk film. Det var også mye informasjon her om engelsk filmindustri men har du tatt noen studiepoeng i filmvitenskap så det lite ny informasjon her å hente.

Lokalene er også slite dog de har sjarm. Når jeg var der i høsten 2011 så hadde det en egen stor Charlie Chaplin og Ray Harryhausen utstilling. Disse delen var meget bra. Her var det mye informasjon, bilder, kostymer og props. Resten var ikke så imponerende men jeg fikk oppleve noen ikoniske Hollywood props på nærthold, noe som var gøy. Blant annet Alien filmene.
Det var såklart et stort fokus på Harry Porter men også Dr. Who.Batman hadde også fått stort fokus. Her var alle filmen representer selv om ikke alt var like kult.Museumet ligger ved London Eye på southbank. Ikke langt unna ligger BFI sine lokaler som jeg også anbefaler en tur innom. Her finner du en god kafe og butikk pluss muligehten til å se film både gratis og for betaling.

Long live Play! Nok en PS3 trailer som kicker ass!

Ting går meg hus forbi noen ganger. Jeg har skrevet om Playstation sine kule og rare reklame filmer før og de har sluppet en fantastisk kul reklamefilm for noen uker siden.

Long live play er Sonys nye reklamekampanje de lanserte i august. Akkurat hva den går ut på er uklar i beste Playstation stil. Men de har lansert en reklamefilm i oktober som fikk nerder til å sikle og nikke anerkjennende. Den het Michael og viser mange av Playstations helter samlet i en pub for å minnes en spiller ved navnet Michael. Personlig minner den meg om tegneserien skrevet av Neil Gailman Batman: Whatever Happened to the Caped Crusader? I reklamefilmen sitter figurer fra Killzone, Uncharted, Metal Gear osv og drikker sammen. Alle er der for å minnes Michael. Jeg antar han er en vanlig spiller som oss. De sier at uten han, så hadde de aldri greid å løse sine mål. Du kan se reklamefilmen her eller under.

Filmen har høy kvalitet og jeg digger den. Såklart så har nerdene gått bananas på nettet om hva denne filmen hinter om. Noen mener dette hinter om at et spill som er Sonys svar på «Super Smash Bros.» serien. Du kan lese mer om spekulasjonene her på Pressfire. Personlige tror jeg det bare er for å skape buzz og bygge merkevaren. Sony har også sluppet en Kevin Butler reklamefilm som en del av Long live Play kampanjen. Du kan se den her eller under.

Så akkurat hva LLP kampanjen betyr er det ingen som veit enda men den har hvertfall fått oppmerksomhet og reklamefilmene er kule så jeg bare venter på mer. Pluss jeg liker hvordan reklamefilmene skriker kulhet og spillkultur.

tirsdag 22. november 2011

Dramalama: Minecraft vs Yogscast

Minecraft blei offisielt sluppet sist uke og Minecon var nå i helga. Det viser seg at alt dette blir noe overskygget av god gammeldags nerdedrama og nerdrage.Jeg har skrevet om Minecraft før og du kan lese om det her om du ikke veit hva det er. Skaperen av spillet Markus "Notch" Persson twittret i går noe som har vist nok skapt en liten storm i community'en rundt Minecraft. Vist nok var det noen fra en ganske kjent youtube kanal kalt Yogscast som hadde skapt kvalme i følge Notch. Yogscast er to briter som har laget masse videoer rundt da særlig Minecraft og blitt veldig populære. De var invitert til Minecon og noe har vist skjedd mellom Minecraft skaperne og Yogscast gutta som har skapt drama. Notch anklaget gutta for flere ting men i essens er det at gutta var uhøflige og respektløse. Du kan lese det her på hans twitter profil. Eller så kan du lese hva en av de frivillige på Minecon syntes om gutta her. I tillegg kan du lese mer om saken på Edge eller på Pcgamer. Yogscast gutta har vist ikke uttalt seg enda men jeg antar vi får høre meg i dagene som kommer.

Hvorfor bry seg? Vel, det er ikke noe vits å bry seg. Men såklart så elsker nerder drama og begge sider har vist sine fanboys og anklagene hagler. Jeg har aldri forstått fan kultur eller hvordan folk kan investerer så mye følelser i et produkt. Minecraft er et spill som har blitt stor ved hjelp av word of mouth. Minecraft og Yogscast har tydeligvis en symbiose. Minecraft har fått mye gratis publisitet gjennom deres videoer og Yogscast har blitt store pågrunn av Minecraft. Jeg har personlig aldri hørt om disse Yogscast så jeg kan ikke helt forstå all oppstyret. Men det kommer nok mer drama rundt saken så det er bare følge med.

fredag 11. november 2011

Steam er hacked. Hva skal man gjøre?

Alle våknet opp til nyhetene i media idag at spilltjenesten Steam har blitt hacka. Siden tjeneste har over 35 millioner bruker og mange norske lurer nok mange på hva de skal gjøre for å beskytte sine spill og privat informasjon. Hva skal man gjøre?Før det første så var det forumet som blei hacked og det er nå stengt. Men hackerene fikk kanskje også tilgang til en database med brukernavn, krypterte passord, spillkjøp, epostadresser, postadresser og kryptert kredittkortinformasjon. Panikken kan kanskje kom i kroppen når man leser slike ting. Særlig kredittkortinformasjon i hendene på skurker er bad. Men det er forsatt uvisst om hackerene fikk med seg denne informasjonen. Uansett så var viktig informasjon kryptert. Som det står i pressemeldingen var passordene "hashed and salted" og kortinformasjonen var "encrypted". Ergo er viktig informasjon rimelig sikker tilfelle hackerne fikk den med seg. Det kommer jo ann på krypteringen men unasett vil det ta for langt til å få knekke krypteringen før Valve får sjekket ut om virkelig noe viktig informasjon blei stjålet.

Så mitt tips til deg som bruker Steam er å ikke få panikk. Har du samme brukernavn og passord til steamforum som din steamklient, så forandr det siden det mest sannsynlig har blitt tatt. Men dette er ikke så veldig farlig heller siden Steamguard skal forhindre at noen kan stjele din konto gjennom at du må skrive inn en kode fra din mailkonto hver gang du logger deg inn på en ny pc via Steam. Men har du samme passord på denne mailen som din steam konto eller forum, så for gudsskyld skift siden da er det mulig at noen kan logge seg på steamkontoen din, så logge seg på din mail og skrive inn koden og wops, så har du mistet kontoen din. Når det kommer til kortet ditt, så er som sagt koden kryptert og det tar tid å knekke en slik algoritme uten nøkkel og før det skjer så har Valve funnet ut om det brenner på dass. Men du dauer ikke om du skjer nettbanken din litt mer ofte om det er noen rart der på utskriften.

Steam kommer sikkert med mer informasjon om hva du må gjøre når de finner ut om hvor alvorlig hackingen var så følg med på Steam.

Ace Attorney blir film!

At dataspill blir filmatisert er ikke noe nytt og normalt så er disse filmene veldig dårlig. Mange filmatiseringer av spill framstår også som veldig merkelig siden spillene mangler helt en historie som er viktig i en film. Nok en ny slik merkelig spilladapsjon er på trappene nemlig Ace Attorney spillserien. At Ace Attorney skulle bli film har gått meg hus forbi. Idag kunne Pressfire melde at filmen av Ace Attorney spillene ikke er langt unna ferdig. Jeg tenkte når jeg leste saken: Hva i helvete? Om du aldri har spilt noen av disse spillene så er det en slags adventure, gåte spill med fokus på dialoger. Spillet er japansk og laget av Capcom. Du spiller som oftes Phoenix Wright, en forsvarsadvokat som må forsvare klienter anklaget for mord. Ofte er sakene og personene mildt sagt bisarre i beste japansk stil. Du må sanke beviser, avhører personer og delta i retten. Her kommer vel Ace Attorney seriens kjennemerke fram, nemlig muligheten til å skrike OBJECTION når noen juger. Ofte må du ta vitner i å juge gjennom bevis du har funnet eller bare ved hjelp av dialog Spillene er faktisk overraskende morsomme og jeg hadde aldri trodd at rettsdrama skulle funke i en spillform. Jeg har bare spilt et av spillene som jeg har lånt av min søster men jeg digget det. Spillene har såklart blitt populære og fått en aldri så liten kult status. Noe som ikke er så rart med tanken på hvor sære spillene er når det kommer til innhold og gameplay. Det er lite her som skriker filmatisering men jeg antar spillene tross alt har endel historie elementer som kan funke i filmform. Du kan se en trailer av et av spillene her. Som sagt er jeg alltid skeptisk når dataspill blir film. Men Ace Attorney blir faktisk laget av Takashi Miike. Nok en gang tenkte jeg: Du kødder med meg? Har du ikke hørt om Takashi Miike så er du nok ikke filmnerd. Miike er kanskje en av de største japanske filmregissører som lever og er kjent for sine kultfilmer som Ichi the Killer(som blei forbudt i Norge) og Audition. Han er kjent for å lage mye rare greier, full av vold og sex. Forstyrrende filmer. I tillegg så lager han mange filmer. Ofte 2-3 i året. Så kvalitet er ikke alltid hans greier men han treffer noen ganger. Uansett så er alltid filmene hans verdt å se bare fordi de er så syke og forstyrra. Fyren har kult status i vesten og Quentin Tarantino har han som favoritt. Fatiski er Quentin Tarantino så stor fan at han spilte i hans western film Sukiyaki Western Django som kom for noen år siden. Miike har roet ned litt på all sexen og det bisarre de siste årene men filmene hans er forsatt syke. At han nå har laget Ace Attorny kom derfor som et sjokk på meg men dette betyr at filmen hvertfall kommer til å bli severdig. Verste er at traileren på filmen ser faktisk bra ut. Den har fått med både stilen, figurene og tematikken fra spillene. Altså den er med andre ord rimelig rar og sær. Typisk Miike og japansk. Med andre ord kan dette kanskje faktisk bli en "bra" spillfilmatisering. Om du ikke har spilt spilla så tror jeg filmen har kommer til å framstå som rar men for oss fansa kan dette faktisk bli bra. Du kan se traileren her eller under.

Hva tror dere?

torsdag 10. november 2011

En nerd i London: Arkadehaller

Om du er i London og føler trangen for litt dataspill men har ikke med pc eller noen håndholdt spillmaskin så kan gode gamle arkadehaller være lurt å besøk. Eller bare for å oppleve litt god gammel nostalgi. Arkadehaller har desverre død ut i Norge. Det var på 80- og 9 -tallet det fantes arkadehaller full av spill. Du veit, slikke maskiner du måtte putte på penger for å spille. Store svære kabinetter som alltid kunne tilby bedre grafikk og lyd enn det du fant hjemme. Av naturlige årsaker så daua disse maskinene og hallene ut etterhvert som konsoller og teknologien blei bedre. Hvorfor betalte 10 kr for et spill med Street fighter 4 når du kan bare kjøpe det og spille det gratis hjemme? Men arkadehaller og arkadespill har sin egen sjarm og særlig for oss litt eldre nerder. Og London har såklart flere spillhaller. Det er vel særlig Namco Funscape arkadehall som er størst og lettest å finne. Den ligger rett ved London Eye. Arkadehallen tilbyr mange ting utenom bare arkadespill. Bowlinbane, radiobiller og mange analoge spill. Den har også en bar. De fleste arkadespilene som var der er enten skytespill (lightgun), kjørespill eller slossspill. Jeg koste meg særlig med Rambo skytespillet. Herlig harry.I tillegg så finnes det flere spillhaller rundt omkring u byen men de er ikke like lett å finne. Ofte så finner du slike haller på slike gambling steder. Slike hvor du kan spille poker, rullett, satse på hest osv. Ofte har det et eget rom eller etasje som barn kan kaste bort sine penger. Eller som far kan sette ungen mens han går og spiller bort lønna på hest og poker. Det er for det meste de samme sjangerene i alle slike haller. Slossspill, kjørespill og skytespill. Unngå for guds skyld å spille mot de ungene som står ved Tekken eller Street fighter spillene. De er sykt gode og vil ydmyke deg. Det er selvopplevd. Her ser du bildet fra en slik arkadehall jeg fant nær Oxford st. Legg merke til ungene ved Street fighter spilla. Holde deg unna slike om du vil ha penger igjen :)

fredag 4. november 2011

En nerd i London: Nerde innkjøp

London er full av gode muligheter for en nerd til å kjøpe seg tøffe ting man ikke finner i Norge. Her kommer et tips som ikke bare gjelder for nerder.

Dette tipset er noe alle som besøker London får beskjed om at de må gjøre, nemlig besøke markedet i Camden. Det er en slags Dyrskun og Momarkedet blandet med hippi og punk. Her finner du boder og haller full av masse rart. Alt fra klær, kunst, mat og rare ting. Her er de noe for alle pluss stemningen er god. Stedet er ikke nødvendigvis en turistfelle siden Londonfolk også går hit for å handle. Men hvorfor skal en nerd stikker hit? Vel, fordi i mange av bodene kan du gjøre kupp. Før det første så kan du kjøpe klær med mange nerdemotiver her. Særlig t-skjorter og gensere. Hvis du leiter litt så kan du finne mange perler. Jeg tror jeg har fort kjøpt 8-10 t-skjorter og gensere. Du finner også mange kule plakter eller annet kunst fra filmer, spill eller fjernsyn. Sære filmer kan du også finne pluss det er noen bruktboder som selger spill og gamle spillkonsoller. Her kan du se noen av tingene jeg kjøpte på en liten tur til Camden i London.Husk bare å ta med kontanter siden kort ikke funker som betaling mange steder. Bare ta undergrunden til Camden town og begynn å gå derfra.