torsdag 26. januar 2012

The Expendables 2 blir PG13 - Hvor blir det av all volden i voldsfilmer?

Ryktebørsen har vært full av at The Expendables 2 kommer til å få aldergrensen PG-13 og Sylvester Stallone har selv bekreftet dette. Hvorfor er actionfilmer blitt så forpult barnevennlige?The Expendables var en stor, dum actionfilm med mange 80-tallets actionstjerner. Filmen var voldelig, blodig og full av banneord. Akkurat slik actionfilmer skal være. Filmen fikk en R rating i USA noe som betyr at filmen kan gå ganske langt når det kommer til vold og banneord. Det har dessverre vært en trend at actionfilmer har tonet ned volden og banningen for å få en barnevennlig aldersgrense slik at man får et større publikum. Flere filmer har lidd under dette som Die Hard 4, Terminator Salvation og Max Payne. Jeg sier ikke at disse filmene er bra filmer men de kunne ha trengt mer vold og banning. Husker dere actionfilmene på 1980-tallet? De var full av blodig vold, naken hud og fuck i hver scene. Filmer som DIE HARD, RAMBO,TOTAL RECALL, THE LAST BOYSCOUT, COMMANDO osv var alle voldelige lavpannet filmer. Hvorfor får vi nesten ikke se slike filmer lengre?

En av grunnene er at man vil filmene skal bli sett av flest mulig mennesker. Jo lavere aldersgrense man har, jo potensielt flere kunder kan man nå. Så innhold blir gjort barnevennlig selv om det egentlig er en film for voksne. Det er jo derfor jeg og alle andre går og ser slike actionfilmer fordi vi vil få med oss historien og den dype mening. Feil, vi vil se vold og folk som kicker ass uten noen hemninger. Stallone har prøvd å rettferdiggjøre at The expendables 2 blir PG-13. Han har sagt til Ain't it cool news i en mail: "Harry, the film is fantastic with Van Damme turning in an inspired performance... Our final battle is one for the ages. The PG13 rumor is true, but before your readers pass judgement, trust me when I say this film is LARGE in every way and delivers on every level. This movie touches on many emotions which we want to share with the broadest audience possible, BUT, fear not, this Barbeque of Grand scale Ass Bashing will not leave anyone hungry...Sly"

Ja, fordi jeg skal gå og se The expendables 2 pågrunn av historien...doh! Jeg vil se Arnold skyte i stykker horder med mennesker med blodig resultat og Bruce Willis banne som en sjømann. Ryktet skal ha det til at Chuck Norris nektet å spille i filmen om den ikke kuttet ut banneordene og blei Pg-13. Hvorfor han krevet dette veit ikke jeg. Norris har spilt mange voldelige filmer som The Delta Force og Missing in Action. Det kan hende at kinoutgaven er utvannet men at de slipper en bluray versjon som har all volden og banningen med R ratingen. Vi får se.Jeg er lei av å se pystet actionfilmer fra USA. Hvorfor skal voldelige actionfilmer ha en barnevennlig aldersgrense og utvannet vold? Nei, jeg ser heller en actionfilm fra Japan, Sørkorea eller HK. De gutta har hvertfall ikke blitt pyser.

2 kommentarer:

 1. Strålende blogg mister! Sjekk gjerne ut min - jeg skriver også om film!

  90-tallet hadde det der det gjadt! Action-filmer er ikke som de en gang var, men en gang i blant kommer det et gullkorn så det er vel bare å vente. I mellomtiden tar jeg meg et godt gamalt Steve Seagal-marathon og jekker en pils!

  SvarSlett
 2. Hei
  Jeg har sett på bloggen din og leste din omtaler. Artige.

  Steven Seagal har sin sjarm ja. De lager ikke slike filmer som Above the Law lengre.

  SvarSlett