mandag 16. januar 2012

Framtidas krigere fra 2001 i 2011

Har du sett filmen The Men Who Stare at Goats? Hvordan en hippe skal utvikle supersoldater gjennom kjærlighet, psykiske krefter og annet new age tull? Vel den filmen er basert ideer og tanker en virkelig mann i amerikanske forsvaret ved navnet Jim Channon som utviklet en manual til First Earth Battalion. Og Jim Channon var også med i en temmelig merkelig sci-fi framtidsdrøm om framtidens supersoldat i 2011 en tenketank utviklet i 2001.

Wireds Danger Room er en flott spalte som gir informasjon og saker på militære utviklinger koblet til teknologi. Gir vinkling på sikkerhet og militære anlegger gjennom tykke nerdebriller. På mandag omtalte de en rapport som Pentagon fikk utviklet i 2001. Her skulle man legge visjoner om framtidens soldat. Rapporten heter “Objective Force Warrior: Another Look,”. Gutta bak rapporten var både militærfolk, akademikere, journalister og godeste hippie, jedikriger Jim Channon.

Rapporten er morsom lesning. Disse folka har tatt i og de må ha leste mye sci-fi. Det er ikke snakk om hva framtidens soldat kan gjøre. Her snakker man om at de kan bli usynlige (som i Predatoren i filmen). De har hjelmer som kan se gjennom vegger og som hjelper soldatene med å identifisere fiender og venner. Hjelmen skulle også gi all tenkelig informasjon til soldaten som kartdata, gps, drone bilder osv. Hjelm skulle også ha en AI som skulle hjelpe soldaten til å ta taktiske avgjørelser, litt som ha en general på hodet.

Noen av tingene rapporten ønsker og mener kommer til å skje i 2011 har blitt utviklet og brukt men kanskje ikke i samme størrelse omfang. Wired i sin artikkel går gjennom det. Artig lesning om du er litt teknologifreak og militær interessert.

Jeg falt særlig for tanken om at alle soldater i 2011 burde ha en robotesel som bærer alt utstyret til soldaten. Gjennom denne roboten kan man lade batteri og filtrere vann. Det hadde vært kult. Det har jo kommet noen prototyper men de er ikke brukende til så mye enda. Du kan se en her eller under.Jim Channon har også tegne alle illustrasjonene i denne rapporten og de er like kule, spacet og impresjonistiske som i Earth first battalion manualen. Du kan se eksempel på tegningene under.Uansett Wired artikkelen er artig lesning. Du kan sjekke den ut her. Du kan også sjekke ut selve rapporten i pdf format her. Og som ekstra matrial sjekk ut Jim Channon First Earth Battalion’s manual her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar