tirsdag 10. januar 2012

Powers blir en tv-serie!

Året 2012 starter med en glad nyhet for oss nerder og det er at Powers faktisk ser ut til å komme på skjermen i 2012!!Jeg har hørt rykter lenge om at tegneserien Powers skulle bli laget om til tv-serie. Seriens skaper Brian Bendis bekreftet i 2009 at det kom en tv serie men etter det har det blitt stille. Men nå ser det ut som serien virkelig kommer! Et godt eksempel på at det ikke bare er en fantasi er at Nrks Filmpolitiet nevner serien over 2012 tv serier de ser fram til.

Om du ikke veit hva Powers er for noe så er du ikke en grafic novel nerd. Powers er kanskje 200-tallets beste tegneserie. Den handler rett og slett om et politiavdeling som etterforsker superhelter. Hver gang noen dør eller sloss i gatene så kommer politiet og etterforsker. De rydder opp og prøver å finne ut hvem som gjorde hva. Litt som Top 10 og Gotham Central. Powers tar superhelter og putter dem i en normal setting, i vår mediehverdag full av twitter, talkshows, sex, vold og gale fans. Jeg er en stor fan av Brian Bendis og han skinner virkelig i denne serien. Dessverre har det blitt lengre og lengre mellom hvert album fordi Bendis har vært opptatt med Marvel tull.

Så kommer Powers, med sin meget unike tegneserie estetikk greie å bli overført til live-action? Vel, vi får se og jeg er skeptisk. Michael Avon Oeming tegninger mer med på gi Powers sitt særpreg og framheve det historie. Hvor bra det blir med mennesker blir umulig å si. Jeg personlig håper på litt mer Sin City stil. Det har blitt sluppet et stillebilde fra produksjonen. Det er bildet av Jason Patric som spiller hovedrollen Christian Walker. Han ser jo ikke ut som Walker men det er jo umulig siden Walker ser helt enorm ut. Lucy Punch spiller Deena Pilgrim og Carly Foulkes skal spille Retro Girl. Seiren blir laget av FX som har blant annet har laget The Shield, Nip/Tuck, Damages, Rescue Me, Sons of Anarchy og Justified. De har med andre ord laget mange bra serier men greier de å lage Powers så mørk, voldelig og sexy som den er i tegneserieform? Det har vært turbulens rundt serien, da særlig fordi hele piloten blei skutt om igjen i November, vist nok fordi man ikke var fornøyd med tonen i piloten. Hva det betyr er det ingen som veit. Kanskje den var for mørk for FX sin smak eller kanskje ikke mørk nok. Jeg håper bare de er trofast mot tonen i tegneserien slik Walking Dead har til en vis grad greid å gjøre. Det er bare så vente på resultatet og en trailer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar