onsdag 26. september 2012

Konsert: Sulten Gallows på John Dee

Jeg liker å gå ut fra min nerdeborg og riste på kroppen til harde rytmer noen ganger og mandag 24 september var punkbandet Gallows på John Dee.
Det var to oppvarmingsband. Blood Command varmet opp og gjorde en bra jobb. Det var overraskende mange så tidlige på kvelden og Blood Command virker positivt overrasket. Artig å høre High Five for life live selv om jeg syntes de spilte noen av sangen på et noe lavere tempo. Men fett nok og Blood Command starter å få en fanbase nå (jeg digger de selv) men jeg tror jeg starter å bli litt avstandsforelska i vokalisten Silje Tombre.
Neste oppvarmingsband var Feed The Rhino. Aldri hørt om det bandet før og det var hardt og fin skrikevokalist. Dessverre tror jeg ikke mange på John Dee hadde hørt om de før heller og stemningen var laber. Vokalisten var hardarbeidende som faen og jobbet virkelige hardt for å få med publikum. Den gang ei. De fleste var nok der for å se Gallows.

Så kom kveldens hovedattraksjon. Gallows er vel blitt en av de mer berømte punkband som har cred. Men de har byttet vokalist noe som har gjort at alle har lurt på om Gallows forsatt har det. Den tidligere Frank Carter var en sterk frontmann med en meget bestemt stemme og stil som for mange var Gallows. Å miste han ville få de fleste band til å slutte. Men resten av bandet skaffet en ny vokalist ved navnet Wade MacNeil fra Alexisonfire. Et band som har annen stil enn Gallows. Alle lurte nå på hvordan nye Gallows ville høres ut og hvordan de ville være live. Jeg fikk hørt endel på den nye plata som kom ut i starten av september og likte det jeg hørte. Men jeg lurte fælt på hvordan de kom til å være live. Tror alle på John Dee tenkte det samme og klubben var stappfull når bandet kom på. De startet med sangen Misery som jeg elsker og salen eksploderte. Wade hadde kontroll fra første stund. Han dominerte scenen med sin størrelse og ville blikk.
Det var full fart i mosh-piten, folk crowd surfet, poga, Wade fikk til og med til to circle moshpit og tilslutt blei den en Wall of Death. På fuckings John Dee på en mandagskveld. Jeg har klaget over at Oslo publikum er noe rolige og laidback på konserter med trøkk men på Gallows var det trøkk hele veien. Gallows virket rett og slett sultne, som de hadde noe å bevise og tror alle merket det i lokalet og blei drevet med. Wade funker flott som ny vokalist og jeg liker de nye tonene Gallows spiller. Mitt høydepunkt på kvelden var når de spilte det nye sporet Outsider Art og alle koret med på refrenget. Var du nerd, pønker eller bare liker bra live-show så skulle du vært på Gallows. Beste punk konsert jeg har vært med på lenge. Var våt av svette, sliten og måtte til tannlege dagen etterpå for å få fikset tann jeg fikk slått deler av ui moshpiten. Du veit du har vært på bra punkkonsert når du må fikse tenna dagen etterpå. Beste konsertminne noen sinne! Hvorfor i helvete var du ikke der for faen!

Time is a bastard, the routine a whore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar