onsdag 24. oktober 2012

Dataspill-filmer: Resident Evil - filmserien som nektet å dø

Så Resident Evil er kjente og kjær dataspillserie som alle ekte nerder har et forhold til (dog ikke nødvendigvis godt). Serier kom med nytt spill nå i høst og nok en ny RE film har kommet kalt Resident Evil: Retribution. Filmserien har rykte på for å suge hardt. Hvorfor?
Så Resident Evil: Retribution var egentlig satt opp til komme på norske kinoer i september. Men så flyttet man datoen bakover, faktisk hele 3 måneder bakover, til desember. Det er aldri et godt tegn når det kommer til kvalitet. Har kinoene brukt plass på henge opp plakater om en film som skal komme og så plutselige forsvinner alt over natten, så er det aldri et godt tegn på at filmen er en klassiker. Her er et bilde fra Ringen Kino tatt i september.
Den nye RE filmen har så klart fått mye slakt i media. Det var ventet. Men så har aldri Resident Evil filmene vært kjent for kvalitet koblet til historien eller gode omtaler. På lik linje med samtlige filmer som er dataspilladapsjoner så har RE filmene dårlig rykte på seg og blir ofte sett på som "guily pleasure". Filmene blir kanskje ikke sett på som ekstremt dårlige men mer som ok actionfilmer, full av mange pinlige narrative feil og dårlig oppbygninger. Pluss filmene voldtar spillene når det kommer til handlingen og karakterer. Jeg så de 3 første filmene men så orket jeg ikke mer. Det blei bare rett og slett for teit for min smak. Man kan argumentere at filmene er ok action filmer men historien de prøver å klister på all action blir bare rett og slett for dumt og actionsekvensene blei for CGI og teit etterhvert for min smak. MEN RE filmene er populære. Faktisk så har hver nye film satt nye rekorder for inntjening i serien. Siste film, altså nr 4 ved navnet Resident Evil: Afterlife tjente nesten 300 millioner dollar! Noe som er bra når budsjettet var på 60 millioner. Resident Evil: Retribution ser ut til å komme overgå denne summen.

Dette kan kanskje virke merkelige med tanken på at "alle" er enig at dataspillfilmer er dårlige og at RE filmene er også dårlige. Men filmene treffer tydeligvis en målgruppe som liker de relative forseggjorte actionscene, Milla Jovovich kropp i trange kostymer og RE spillene er store titler som har mye fans som skaper mye blest og omtale. Selv om jeg ikke personlige liker filmene så synes jeg det er interessant at filmserien lever sitt eget liv og kanskje på mange måter tjener mer penger enn spillene. RE seieren er et enormt pengetog og drar inn masse penger i form av dataspill, filmer, leker, t-skjorter osv. Kanskje kommer det noe bra ut av serien en dag? Hvem veit?

Om du har lyst til å vite mer om RE filmene og hva som er bra eller dårlige med de kan du se Half in the bag guttas gjennomgang av filmene. De er alltid morsomme selv om de setter ting litt på spissen. Særlig RE filmene historier får her gjennomgå. Du kan se anmeldelsene under eller her.

2 kommentarer:

 1. Jeg likte faktisk filmene. Litt sånn harry-hjernedød-underholdning. Det skal sies at jeg bare har sett dem en gang, med et ganske godt opphold mellom hver film ;)

  Helt enig med du du ikke har så veldig mye med dataspillene å gjøre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, helt fair holding det. Vi trenger alle harry-hjernedød-underholding.

   Slett