onsdag 10. oktober 2012

Ny coca cola flaske og Sigbjørn Johnsen skattelegger nerder IGJEN!

Jeg er nerd og noen ting er hellig. Nerder liker Coca Cola og nå er det litt for mye kødd og forandringer med den brune drikken og jeg må bare si ifra at dette ikke er greit! Sigbjørn Johnsen kommer med egen Coca Cola skatt og Coca Cola innfører nye flaske! Hva skjer?
Statbudsjett kom på mandag. Masse tall, penger og forandringer. Men det var en ting som fikk Colaen til å sette seg i halsen på meg. Alle nerder elsker Coca Cola. Dette veit alle. Den er en naturlov. Jeg er Coca Coliker selv. Men Sigbjørn ar tydeligvis et hardt ønske om å skattelegge nerdene så i forslaget til statsbudsjett for 2013, foreslås det en økning på 7,4 prosent i avgiften for alkoholfrie drikkevarer. Det betyr dyrere brus som blant annet Coca Cola!
Sigbjørn vist i 2010 at han hater nerder når han slang på mva på digitale tjenster. Nå viser nok en gang at han virkelig skal knuse oss nerder med å gjøre colaen dyrere! Joa, du blir feit, får diabetes og tennene går til helvete av å drikke for mye brus. Men jeg mistenker at denne økingen på brus er fordi Sigbjørn egentlig hater oss nerder. Jeg regnet litt på det og med mitt cola forbruk så kommer 7,4 prosent til å utgjøre nesten 700 kr mer i Cola utgifter i året! Det er prisen for ca to Steam spill det!

Men ikke nok med at Sigbjørn Anit-nerd skal ha mer penger av meg fordi jeg er coca coliker men Coca Cola i Norge har bestemt å forandre på flaske til Coca Cola! Halvlitersflaskene har gått fra de harde, klassiske cola kuleformet flaskene til de mer tynne timeglass flaskene man finne i utlandet som blant annet England! Jeg hater disse flaskene! For det første er de tynne, lette å trykke og klemme på. Prøv å åpne de nye cola flaskene mellom beina med en hånd og ikke søle! I tillegg så synes jeg de står mer ustødig. Hvorfor har Coca Cola Norge funnet på dette?

Dagbladet hadde en artikkel om Coca Cola og smak når det kom til embalasje. Her blir det påpekt at det er helt klart en forskjell om Coca Colaen er på plast, glass eller boks. Man kan med andre ord smake forskjell på plast, glass eller boks. Innholdet forringes mye fortere i plast, og det er det folk flest reagerer på når det kommer til smak. Jeg liker boks cola best selv mye fordi smaken er best her synes jeg. Sollys og varme kan forringe smaken i en cola plastlaske. Du kan lese artikkelen her. Det blir også påpekt at en plastflaske er uegnet til å oppleve for eksempel Coca-Cola. En Colaopplevelse kan bli mye bedre ved å bruke et tulipanformet glass med så kalde isbiter at de knitrer. Noe alle coca colikere veit. Jeg elsker et glass med kald cola i et glass med isbiter og ei skive sitron. Så nyte en god cola er litt på linje med vin. Embalsje, temperatur og glass har mye å si for opplevelsen.
Derfor er det meg uforståelig at Coca Cola Norge har kommet med denne tynna Cola flaska. Jaja, jeg veit at det er miljøgevinster med de nye flaskene men hvem bryr seg? De nye flaskene gjør at det er det enda mindre som beskytter Colaen mot lys og varme. Lurer på om jeg må gå over til kun drikke bokser framover. Får heller kose meg med et kald glass Cola med sitron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar