onsdag 24. oktober 2012

Dataspill-filmer: Resident Evil - filmserien som nektet å dø

Så Resident Evil er kjente og kjær dataspillserie som alle ekte nerder har et forhold til (dog ikke nødvendigvis godt). Serier kom med nytt spill nå i høst og nok en ny RE film har kommet kalt Resident Evil: Retribution. Filmserien har rykte på for å suge hardt. Hvorfor?
Så Resident Evil: Retribution var egentlig satt opp til komme på norske kinoer i september. Men så flyttet man datoen bakover, faktisk hele 3 måneder bakover, til desember. Det er aldri et godt tegn når det kommer til kvalitet. Har kinoene brukt plass på henge opp plakater om en film som skal komme og så plutselige forsvinner alt over natten, så er det aldri et godt tegn på at filmen er en klassiker. Her er et bilde fra Ringen Kino tatt i september.
Den nye RE filmen har så klart fått mye slakt i media. Det var ventet. Men så har aldri Resident Evil filmene vært kjent for kvalitet koblet til historien eller gode omtaler. På lik linje med samtlige filmer som er dataspilladapsjoner så har RE filmene dårlig rykte på seg og blir ofte sett på som "guily pleasure". Filmene blir kanskje ikke sett på som ekstremt dårlige men mer som ok actionfilmer, full av mange pinlige narrative feil og dårlig oppbygninger. Pluss filmene voldtar spillene når det kommer til handlingen og karakterer. Jeg så de 3 første filmene men så orket jeg ikke mer. Det blei bare rett og slett for teit for min smak. Man kan argumentere at filmene er ok action filmer men historien de prøver å klister på all action blir bare rett og slett for dumt og actionsekvensene blei for CGI og teit etterhvert for min smak. MEN RE filmene er populære. Faktisk så har hver nye film satt nye rekorder for inntjening i serien. Siste film, altså nr 4 ved navnet Resident Evil: Afterlife tjente nesten 300 millioner dollar! Noe som er bra når budsjettet var på 60 millioner. Resident Evil: Retribution ser ut til å komme overgå denne summen.

Dette kan kanskje virke merkelige med tanken på at "alle" er enig at dataspillfilmer er dårlige og at RE filmene er også dårlige. Men filmene treffer tydeligvis en målgruppe som liker de relative forseggjorte actionscene, Milla Jovovich kropp i trange kostymer og RE spillene er store titler som har mye fans som skaper mye blest og omtale. Selv om jeg ikke personlige liker filmene så synes jeg det er interessant at filmserien lever sitt eget liv og kanskje på mange måter tjener mer penger enn spillene. RE seieren er et enormt pengetog og drar inn masse penger i form av dataspill, filmer, leker, t-skjorter osv. Kanskje kommer det noe bra ut av serien en dag? Hvem veit?

Om du har lyst til å vite mer om RE filmene og hva som er bra eller dårlige med de kan du se Half in the bag guttas gjennomgang av filmene. De er alltid morsomme selv om de setter ting litt på spissen. Særlig RE filmene historier får her gjennomgå. Du kan se anmeldelsene under eller her.

onsdag 10. oktober 2012

Ny coca cola flaske og Sigbjørn Johnsen skattelegger nerder IGJEN!

Jeg er nerd og noen ting er hellig. Nerder liker Coca Cola og nå er det litt for mye kødd og forandringer med den brune drikken og jeg må bare si ifra at dette ikke er greit! Sigbjørn Johnsen kommer med egen Coca Cola skatt og Coca Cola innfører nye flaske! Hva skjer?
Statbudsjett kom på mandag. Masse tall, penger og forandringer. Men det var en ting som fikk Colaen til å sette seg i halsen på meg. Alle nerder elsker Coca Cola. Dette veit alle. Den er en naturlov. Jeg er Coca Coliker selv. Men Sigbjørn ar tydeligvis et hardt ønske om å skattelegge nerdene så i forslaget til statsbudsjett for 2013, foreslås det en økning på 7,4 prosent i avgiften for alkoholfrie drikkevarer. Det betyr dyrere brus som blant annet Coca Cola!
Sigbjørn vist i 2010 at han hater nerder når han slang på mva på digitale tjenster. Nå viser nok en gang at han virkelig skal knuse oss nerder med å gjøre colaen dyrere! Joa, du blir feit, får diabetes og tennene går til helvete av å drikke for mye brus. Men jeg mistenker at denne økingen på brus er fordi Sigbjørn egentlig hater oss nerder. Jeg regnet litt på det og med mitt cola forbruk så kommer 7,4 prosent til å utgjøre nesten 700 kr mer i Cola utgifter i året! Det er prisen for ca to Steam spill det!

Men ikke nok med at Sigbjørn Anit-nerd skal ha mer penger av meg fordi jeg er coca coliker men Coca Cola i Norge har bestemt å forandre på flaske til Coca Cola! Halvlitersflaskene har gått fra de harde, klassiske cola kuleformet flaskene til de mer tynne timeglass flaskene man finne i utlandet som blant annet England! Jeg hater disse flaskene! For det første er de tynne, lette å trykke og klemme på. Prøv å åpne de nye cola flaskene mellom beina med en hånd og ikke søle! I tillegg så synes jeg de står mer ustødig. Hvorfor har Coca Cola Norge funnet på dette?

Dagbladet hadde en artikkel om Coca Cola og smak når det kom til embalasje. Her blir det påpekt at det er helt klart en forskjell om Coca Colaen er på plast, glass eller boks. Man kan med andre ord smake forskjell på plast, glass eller boks. Innholdet forringes mye fortere i plast, og det er det folk flest reagerer på når det kommer til smak. Jeg liker boks cola best selv mye fordi smaken er best her synes jeg. Sollys og varme kan forringe smaken i en cola plastlaske. Du kan lese artikkelen her. Det blir også påpekt at en plastflaske er uegnet til å oppleve for eksempel Coca-Cola. En Colaopplevelse kan bli mye bedre ved å bruke et tulipanformet glass med så kalde isbiter at de knitrer. Noe alle coca colikere veit. Jeg elsker et glass med kald cola i et glass med isbiter og ei skive sitron. Så nyte en god cola er litt på linje med vin. Embalsje, temperatur og glass har mye å si for opplevelsen.
Derfor er det meg uforståelig at Coca Cola Norge har kommet med denne tynna Cola flaska. Jaja, jeg veit at det er miljøgevinster med de nye flaskene men hvem bryr seg? De nye flaskene gjør at det er det enda mindre som beskytter Colaen mot lys og varme. Lurer på om jeg må gå over til kun drikke bokser framover. Får heller kose meg med et kald glass Cola med sitron.