mandag 21. januar 2013

Tidshjulet og The Kingkiller Chronicle

Alle nerder med respekt for seg selv leser fantasy bøker. Hobbitfilmen har igjen gitt Tolkien sitt forfatterskap fokus men hva med nyere fantasy bøker?

Jeg skal ikke ramse opp alle fantasy bøkene du kan lese om du har lyst til å lese ny fantasy. Men det er særlig to bøkserier jeg har lyst til å nevne her kort fordi jeg har akkurat det i tankene. Før det først kom siste og endelig boka ut i Tidshjulet serien (Wheel of Time) nå i janaur.
Tidshjulet er skrevet av Robert Jordan og er fantasy på sitt beste i bokform. Personlig så synes jeg Tidshjulet er bedre enne Tolkien sine bøker på mange måter. Den er styrer unna mange av de mest klisjefulle og brukte fantasy stereotyper og hendelseforløp. Jeg startet å lese serien når jeg gikk på ungdomskolen og blei helt fortapt. Jeg leste de norske oversettelsene som kan være noe vanskelig å få ta idag. Men Robert Jordan døde i 2007 av kreft før han fikk avsluttet serien. Heldigvis så hadde han notert ned alt som kom til å skje for å avslutte boken. Brandon Sanderson fikk i oppdrag av å avslutte bokenserien etter Robert Jordans død. Du kan lese og høre en spennende podcast med forfatteren her. Siste og avsluttende bok i serien kom nå i januar ved navnet A Memory of Light. Jeg så boken var tatt inn i hopetall på Outland.
Jeg har lyst til lese den siste boken med det er snakk om sikkert 7 år siden jeg leste siste boken i serien. Så jeg hukser dårlig hva som har skjedd. Tidshjul serien er ekstremt detaljert og full av forskjellige karaktere så jeg tror jeg må lese alle bøkene igjen for å få med meg slutten av serien. Noe som er ganske mye lesestoff siden serien er på 11,916 sider. Men det er en meget bra serier jeg anbefaler alle å lese.

Men jeg har også startet å lese på en ny fantasy triologi kalt The Kingkiller Chronicle av Patrick Rothfuss. Første boken heter The Name of the Wind. Jeg kjøpte den siden jeg var sugen på noe fantasy og hørte bøkene var bra. Jeg har til nå kun lest første bok i triologien men jeg likte den veldig godt. Karakterer man liker, spennende verden og artig narrativ utvikling. Eneste jeg ikke likte var de 30 første siden. De var steintunge og lovet ikke godt men det tok seg virkelig opp og jeg leste boken på noen dager. Har bestilt andre bok og gleder meg til tredje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar