søndag 16. juni 2013

Filmer jeg gleder meg til i sommer fra en filmnerds ståsted

Så jeg har skrevet om at jeg føler meg for gammel til alle sommer Blockbusterne. Så hva slags filmer gleder jeg meg til i sommer da?
Siden sommeren har startet for en stund siden så det er noen av filmene som allerede går på kino. Først ut er Stoker og Only God Forgives.

Jeg elsker filmene til Chan-wook Park. Har du ikke sett Oldboy eller noen av hans andre filmer, så gjør det NÅ! Stoker er hans først engelsk språklig film. Trailer var helt fantastisk og filmen var verdt å se. Men verdt å legge merke til at dette ikke er en vanlig fortellende film. Den er dypt symbolsk, til tider bevisst uklar når det kommer til historien. Filmen var nydelig filmet og verdt prisen aleine for alle de flotte bildene. Du kan se trailer her eller under.
Only God forgives har jeg ventet på siden jeg så de første bilder og trailer fra filmen. Nok en film av danske Nicolas Winding Refn. Jeg elsker fyren sine filmer siden jeg så Bleeder. Refn liker å blande vold, estetikk og ikke alltid så rett fram historier. Only God Forgives skal vist nok være preget av en modernistisk fortellerstil så forventer du en action film så blir du nok skuffet. Den skal vist være enda mer vanskelige tilgjennelig enn Drive. Men for oss som elsker vakre bilder, vold og rare karakter så høres filmen perfekt ut. Du kan se trailer her eller under.

Det er såklart noen blockbuster som kommer til sommeren som jeg gleder meg til å se. Jeg gledet meg virkelig til den nye Star Trek filmen Into Darkness. Jeg så den og det var fantastisk. Action, en handling som faktisk ville si noe og som var relevant for dagens samfunn (les: Drone angrep og at et samfunn glemmer lover og regler for å bekjempe terror). Jeg likte J.J. Abrams siste Star Trek film og ser fram til Star Wars filmen hans. Du kan se trailer her eller under.
Man of Steel er neste film jeg ser fram til. Jeg liker ikke Superman. Synes han er kjedelig og dum som superhelt. Har aldri likt filmene om han. Men Zack Snyders tolking ser utrolig bra. Buzzen på nettet er delt siden filmen har startet å gå i USA. Jeg elsker også soundtracket til Hans Zimmer. Høre det på Spotify! Du kan se traileren til filmen her eller under.

Jeg er ikke gira for denne filmen men jeg skal se den. World War Z er basert på boken med samme navn som jeg liker veldig godt. World War Z har vært plaget med utsettelser og dårlig buzz. Jeg synes ikke traileren ser noe bra ut og alt virker veldig generisk og middelmådig. Uansett, les boken om du liker zombier! Du kan se traileren her eller under.

Neste film jeg skal se men heller ikke akkurat har stor tro på er R.I.P.D. Den er basert på en tegneserie med samme navn. Filmen ser ut som en slags MIB film, men bare om døde. Denne filmen hadde gått helt under min radar, hadde det ikke vært for en kul trailer. Så jeg vil se den. Du kan se den her eller under.

Neste film som jeg ser fram til er Kick-Ass 2. Jeg elsket, faen meg elsket Kick-Ass og ser derfor bare fram til neste film pågrunn av det. Traileren ser bra ut. Mer av det samme og det er bra. Gi meg vold, banning og HitGirl! Se trailer her eller under.

Men, den filmen jeg virkelig ser fram til i sommer er Elysium. Jeg elsket District 9 som regissøren Neill Blomkamp lagde. Den nye filmen hans er Elysium og den ser fantastisk ut. Smart Sci fi med action men også noe den vil si. Litt som Star Trek Into Darkness, bare bedre. Jeg elsker den skittene estetikk Blomkamp bruker og hvor godt CGI virker integrert audiovisuelt. Denne filmen skal sees mange ganger! Du kan se trailer her eller under.

Så hva filmer gleder du deg til?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar