onsdag 25. september 2013

Blir tegneserien Gotham Central en tv-serie?

The Walking Dead tv-serien er kanskje en av de første vellagede og suksessfulle tegneserie live action adapsjonene på lang tid. Dette betyr jo såklart at tv bransjen ser etter andre tegneserier de kan lage en serie av. Og ryktet vil ha det til at Gotham Central skal nå bli egen tv-serie.
Det er få tegneserier jeg virkelig liker og som jeg vil se bli laget som tv-serie. Alle DC Comics og Marvel forsøkene gjennom tidene har aldri imponert meg. The Flash, Smallville og Human Target imponert meg aldri. Utrolig mange piloter har også blitt laget som aldri har blitt sendt. Sett Wonder Woman eller Aquaman piloten? Nei? Trodde ikke det. Jeg har ikke store forhåpninger til Agents of S.H.I.E.L.D. En av grunnene til at slike adapsjoner i følge mitt syn er at de narrative grep er for dårlig og karakterene er for endimensjonale. Vi vil se nyanserte karakterer som i The Sopranos, The Wire eller Breaking Bad. Tv-serier basert på tegneserier gir sjeldent disse elementene. Ikke fordi det ikke er der i original materialet men fordi de som lager seriene undervurderer publikum. 

Så når nyheten om at Gotham Central kanskje skal bli tv-serier begynte å svirre på internet for et døgn siden så bli jeg interessert. Gotham Central serien er det DC Comics som eier. Det er en slags hardkokt Law and Order serie som fokuserer på noen politietterforskere på en politistasjon. Den tar for seg deres daglige liv på jobben og på privaten. Men "twisten" er at dette er politi som må forholde seg til gale superskurker og maskerte helter. Hvordan hadde ekte politi oppført seg om skurker som Jokeren eller Two Face truer og dreper folk? Hvordan hadde de jobbet for å fakke de? Og hvordan skal politifolk forholde seg til maskerte helter som Batman som vil hjelpe? Serien tar rett og slett tegneserie helter og skurker og putter de i en realistisk kontekst som er politiarbeid. Her må man etterforsker, ta DNA prøver, intervjue vitner og bygge saker. Historiene var skrevet av Ed Brubaker og Greg Rucka. Begge to er ekstremt flink tegneserieforfatter og gav serien en følelsemessig tynge og realisme som Batman ofte mangler. Så en adapsjon av denne serien kan bli veldig spennende! Det er ikke første gangen rykte om en Gotham Central tv-serie har gått. Du kan lese hvorfor Sparknotes mente at det å lage en tvserie av Gotham Central var en god ide men som aldri kom til å bli realisert.
Nå viste det seg at det kanskje ikke var selve Gotham Central serien som skal bli tv-serie. Deadline.com kunne i kveld melde at det er en serie som skal fokusere på politimannen James Gordon før han blei sjef. Her kommer han til å møte skurkene som finnes i Gotham City før de blei berømte. Men sjansen er forsatt stor for at Gotham Central historie elementer og karakterer blir jobbet inn. Det er tydelig at DC Comics har som mål å få flere av sine tegneserie på tv. Arrow serien som handler om Green Arrow gjør det bra og ny The Flash serie er også bekreftet. Hadde bare Powers tv-serien kommet seg ut av produksjonshelvete så hadde jeg var glad.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar