tirsdag 30. desember 2014

2014 sugde hardt for oss nerder (men også på et personlig plan)

Snart er 2014 ferdig og 2015 skal begynne. Mitt år startet bra men gikk elegant til helvete. Samtidig følte jeg også at områder som nerden i meg liker gikk også til helvete. Fuck 2014.
Det er flere grunner til at jeg bare vil at 2014 skal bli ferdig, sånn at jeg kan glemme hele året. Jeg blei singel igjen i 2014, noe som alltid suger.

Særlig når man tror man har funnet dama man skal være sammen med hele livet. En perfekt dama som lar nerden i deg ha det gøy og gir deg rom til å være deg selv. Man gjør ting sammen, nerdeting som normale ting. Man deler hobbyer og opplevelser. Man legger planer men så finner man helt plutselig, ut av det blå at den andre ikke vil mer. Hun sier til deg: "Vi må prate sammen" og du tenker: "Hva faen, er dette en idiotisk Hollywood film?". Så blir det Game Over. Slikt gjør vondt og det er alltid vanskelige putte på nye mynter for nye spillsesjoner med andre damer. Selv om det er det man må, så har man ikke lyst til å spille flere spill. Man vil bare spillet det ene bra spillet man har funnet. Jeg er lei av å alltid faile i kjærlighet og aldri får runne et forhold. Trodde jeg skulle få oppleve nye brett og få mer exp i dette forhold men den gang nei. Kom ikke opp til min beste high score engang. Dog fikk jeg levlet opp nye skills jeg ikke hadde men nå har jeg ingen å bruke de på.

I tillegg så har jeg mistet et nært familiemedlem, hatt sykdom i nær familie, jobbet alt for mye og ikke blitt ferdig med min phd. Ikke publisert noe forsking heller. Ikke hatt ferie å snakke om. Jeg har ikke greid å skrive på bloggen og jeg har liste opp og ned over ting jeg ville skrive om, men jeg orket ikke/fikk tid. 2014 har vært året jeg ikke har kommet noe vei og bokprosjekt og filmer har stoppet i produksjonshelvete. Jeg er stuck og det er ikke noen walkthru jeg kan lese som kan hjelpe meg.
Som om ikke privatlivet mitt har vært turbulent, så har særlig dataspillbransjen skuffet meg dypt i 2014. Heller ikke filmbransjen har vært mye å skryte av. 2014 i dataspill kommer til å være husket for mye skuffelser, merkelige og kundefiendtlige avgjørelser i spillbransjen og rabiate spillfans. Pressfire oppsumerer egentlig 2014 bra for meg i denne artikkelen. "(...) et spillår preget av utsettelser, feministhets, forbudshysteri, franskmenn med flådde fjes, og et stadig større raseri rettet mot storkonsernene som finansierer spillene." Du kan lese artikkelen her. Pologyn har også en bra artikkel du kan lese her.

Spillbransjen har spyttet ut spill dette året som ikke har vært ferdig eller vært rett og slett ødelagt. Normen har blitt å gi ut uferdig spill og så patche de opp senere. BF4 var forsatt ikke fikset i 2014 og jeg har nesten ikke spilt spillet dette året fordi det forsatt lugger og henger seg.  2014 har vært året jeg har sluttet å pre-ordre og jeg har faktisk nesten ikke kjøpt spill på selve slippdatoen fordi jeg går utifra at ting ikke funker. I 2014 har jeg ventet flere måneder før jeg har kjøpt og lastet ned jeg vil spille. Særlig Ubisoft har skuffet meg. Jeg er lei av DLC, Free2play, mikrotransaksjoner og annet faenskap som skal få meg til å bruke mer penger på noe jeg allerede har betalt for. Disse salgsmetodene har vært før men 2014 var året som det virkelige det har blitt standard. Player first my ass.
Jeg er også forbannet for at jeg som primært spiller på pc får ræva porter av konsollspill, ubrukelig DRM og annet faenskap. GTAV kom ikke i 2014 på pc. Watchdogs var en dårlig port og nedskalert grafisk versjon. Steam har sluppet alt for mye drittspill gjennom sine såkalte porter. Jeg er lei av triple A spillene ikke tør å komme med nye ideer eller konsepter. Få spill dette året har overrasket meg eller fått meg til å tenke og nyte spillopplevelsen jeg har hatt. Kanskje This War of Mine er en av de få spillene som har truffet meg. Jeg har spilt mye Payday 2 med venner føler jeg.

Oculus Rift kom aldri 2014 og når jeg endelig fikk testet det i sommer, dev 2 utgaven, så blei jeg dypt skuffet. Det var ikke fantastisk eller grensesprengende. Google Glass funket også ikke i 2014 og vi får se om de nye utgavene er bedre. Den såkalte "next gen" konsollene som kom, var det lite forandringer å spore. Her var det lite som fikk spillnerden i meg til å slenge pengene på bordet. Jeg lurer på å skaffe meg en WiiU i 2015 men det er dog for nostalgiens skyld.
Masse spill har også blitt utsatt i 2014 men det driter jeg i. Jeg tror det er bra at spill blir brukt mer tid på enn å gi ut halvferdig vrak. Hadde bare man brukt litt mer tid med å komme på bedre ideer også.

Så var det hele faens Gamegate tullet. En ting er at spillselskapene har oppført seg som griske jævler men nå har også spillerne blitt rabiate idioter som får alle stereotyper til å bli aktuelle igjen. Mer enn vanlig mener jeg. Jeg skal ikke gå inn i hele Gamergate saken, jeg burde vel skrive en egen post om dette. Men saken er at jeg har hatt kolleger og venner som har blitt utsatt for vrede fra alt dette tullet.
Jeg har vel aldri kalt meg Gamer, fordi jeg rett og slett aldri har hatt behov for å sette meg selv i den båsen. Jeg liker å kalle meg selv nerd. Jeg har alltid sett på en gamer som en kviste gutt, som kjefter ut folk online og spiller alt for mye. En idiot uten sosial intelligens, en stereotyp jeg aldri har likt. Lamer kalte vi det på GT på 1990-tallet. En gammel stereotyp som plutselig har blitt populært igjen i 2014 fordi noen folk som liker å spille ikke greier å snakke normalt til da særlig kvinner, ei heller takler at dataspill blir utsatt for kritikk på helt andre grunner enn det man selv mener er "riktig". Dataspillet har lenge vært allemannseie, det betyr at folk med forskjellige agender og mål vil starte å se på og kritisere dataspill utifra sine perspektiv. SLIK SOM SKJER MED ALLE KULTURUTTRYKK! Du kan være uenig eller enig, men for helvete, man oppføres seg som et normalt menneske selv om man er uenig. Og ja, det er sikkert korrupsjon i spillpressen men for helvete, slutt å angrip kvinnelige spillutviklere og kritikere da. Jeg kommer aldri til å ta ordet gamer i min munn for å beskrive meg igjen, og det er takk være alt tullet rundt gamergate. Jeg er for gammel til å høre på konspirasjonsteorier og bli kjeftet ut av duster på twitter. Slutt å mas om stereotyper når du oppfører seg på en måte som BEKREFTER ALLE GAMLE KLISJER!

Filmbransjen har ikke akkurat fått nerden i meg til å hyle av glede. Det er bra filmer som har kommet, ja jøss men forsatt så er det mye drit der ute og ofte er det slikt folk ser. Jeg har vel ikke så mye å klage på i 2014 utenom den vanlige klagesangen om originalitet og mindre CGI. Året 2014 var ikke året jeg skulle få se en skikkelige bra og voldelig actionfilm. Og jeg gikk mindre på kino i 2014 fordi prisen har blitt dyr og streamning bedre.

Det var mye bra med 2014. Jeg spilte flotte spill, så bra filmer, testet bra dingser, møtte bra folk, hadde flotte opplevelser og fikk nye inntrykk og ideer. Men det vonde, triste og idiotiske har bare overskygget alt det gode. Jeg satser på 2015 blir bedre. Helvete, GTAV kommer jo i januar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar