mandag 27. januar 2014

Nerdekunst på vegg hjemme

Hva har en nerd hjemme på veggen sin og hvor skaffer man seg noe kul nerdekunst som ikke alle har? Og jeg snakker ikke om filmplakater av Evil Dead.
Jeg kjøpte nå til jul en kul print som jeg skulle ha på veggen på kontoret. Den var laget av 17th and Oak. Det er en britisk designer som lager prints rundt populærkulturelle objekter som oss nerder liker godt. Han blander sitat med  ikonografiske figurer fra filmer og musikk. Han har mye bra prints i forskjellige størrelser. Mitt kjøp var trygt og raskt. Jeg rammet inn den og den henger nå på kontoret til misunnelse av alle mine kollegaer. Under så kan du se bildet.
Jeg bodde også noe måneder i London i 2011 og der fant jeg noen flotte film stills som var malt av kjente filmer. Det var i Camden marked jeg fant disse. Jeg fikk inntrykk av at dette ikke var så unike eller vanskelige å få ta i disse men jeg syntes det var kule og kjøpte flere. Hjemme så lagde jeg min egen lille kollasj og rammet det inn. Et på kontoret og et hjemme. Jeg synes det blei kult og viser hvor filmnerd jeg er uten at jeg må ha store filmplakater på veggen.
Men jeg har også fått to flotte prints av venner og kjæresten min som er av Banksy. Banksy er kanskje ikke akkurat nerdekultur men jeg liker han godt. Eneste dumme med disse printene er at Banksy selv hater det. Det er jo bilder av hans gatekunst som folk selger uten hans godkjennelse. Det går imot hans prinsipper. Men jeg liker printene og håper bare at Banksy synes det er ok at hans kunst lyser opp min hverdag. Det ene bildet er ganske nerdete og gøy.
 Det andre henger over pcen min og passer perfekt til mitt daglige virke som nerd.
Jeg har også kjøpet en liten svart/hvit print på lerret av Dirty Harry. Jeg fant den i en slik drittbutikk i Solo som selger skrap men jeg likte den og hengte den på veggen. Clint og Harry er tøffe og den passer på veggen min i stua.
Men jeg har fått lit blod på tann og vil ha mer nerdekunst på veggen min og det er flere butikker du kan kjøpe kule ting fra på nettet. Særlig Etsy og Society6 er full av prints, bilder og fotografier du kan kjøpe fra forskjellige kunstnere og grafiske designere. Det er særlig en, en svensk dame som kaller seg Cisternas som lager litt småerotiske tegninger med nerdemotiver. Jeg har fryktelige lyst på en slik av henne. Ikke nødvendigvis med et erotiske tema men printen under har jeg lyst på.
Både Etsy og Society6 er full av kule ting som er laget av smarte folk (og ofte er de noe nerdete) så ta en titt nærmere om du vil ha noe kul nerdekunst på veggen din.   

torsdag 16. januar 2014

Boktips: Altered Carbon

Jeg er en liten Sci Fi nerd. Når jeg vokste opp så elsket jeg å lese slike bøker. Når jeg blei voksen så falt jeg litt av lasset men liker å dra opp en bok fra sjangeren nå og da og sjekke hva som skjer. Siden Jon Bing dessverre døde denne uken så tenkte jeg å tipse om en bra sci fi bok for å hedre hans minne. Fabelprosa FTW!
Altered Carbon er en relativt ny sci fi bok. Når jeg mener relativt ny så mener jeg at den kom i 2002. Den er skrevet av Richard K. Morgan. Det er forfatterens første bok og fyren traff blink på første forsøk. Boken er en cyberpunk roman blandet med mye film noir. Her følger Morgan William Gibsons fotspor men går nye veier i en kjent skog. Hooken til historien er at i framtiden så kan menneskers personligheter bli digitalt lagret og lastet ned i ny kropper om din gamle dør. Altså hele din bevissthet kan bli lagret og overført. Du kan i teorien være udødelig. Disse nye kroppen blir kalt for "sleeves". Men nye kropp koster penger og mange har ikke råd til det. Så du blir lagret på harddisk isteden for å dra til himmelen når du "dør". Eller blir puttet i en billig, syntetisk kropp isteden for ekte kropper av blod og kjøtt. Skille mellom fattig og rik kommer med andre ord til uttrykk på andre måter i framtiden. Anit-helten Takeshi Kovacs som er hovedperson i boken er en slags leiesoldat/detektiv som blir drept i starten i et oppgjør med purken på en fremmede planet. Det er ikke første gang han dør og han våkner opp på jorden i en ny kropp. Denne gangen i kroppen til en politimann som er blitt sendt i fengsel. I framtiden så må man gå et virtuelt fengsel om man er slem. Personligheten blir lastet opp i VR og kroppen fryst ned. Og kroppen blir kanskje leid ut av fengselvesenet for å tjente litt penger. Kovacs har blitt puttet i en kropp på jorden for å etterforske et mord på en rik mann. Mann som blei drept lurer på hvorfor siden han ikke kan huske hva som skjedde. Personligheten til rike folk blir tatt backup av hver dag men dør man før backupen så forsvinner 24 timer med hukommelse.

Resten av historien er spennende og hele "du kan ikke dø" premisset er fiffig og gir en fin vri på historien. Pluss det er masse vold og sex som er gjort smakfullt. Dette er en historie jeg føler Hollywood kommer til å prøve å voldta, så lese boken fort før Tom Cruise spiller hovedrollen en dag.

Boken er så bra at jeg føler jeg burde lese mer av Richard K. Morgan siden han har såklart skrevet flere bøker i samme stil (og lagd noen Marvel tegneserier om du liker sånt)
onsdag 1. januar 2014

Nyttårsløfter fra en nerd 2014

Et nytt år har startet og da er det vanlig med noen løfter man gir seg selv fordi man vil nå noen mål eller forandre noen væremåter med seg selv. Jeg har noen slike nerdeløfter.

1. Spill mer bra spill
Jeg spiller og kjøper mange forskjellige spill til mange forskjellige plattformer. Det er fordi jobben min krever det men også fordi jeg har en interesse for dataspill. Jeg vil derfor prøve mange forskjellige spill selv om jeg egentlig ikke har lyst til å spille de. Jeg kan derfor fort bli litt matlei. Jeg blir rett og slett litt overveldet av alle spillene som stabler seg opp på min liste over spill jeg må spille. Så jeg vil å år kutte litt ned på min iver etter å prøve ALLE spill som kommer ut og heller fokusere på noen få bra spill som jeg veit jeg vil like.

2.Kjøpe mer tegneserier digitalt
Jeg elsker følelsen av analoge tegneserier. Lukten og tyngden i hånden. Men det er mange tegneserier jeg ikke gidder å kjøpe fordi jeg har bare litt lyst til å lese de eller at de tar plass i min hylle. Her har jeg ikke tatt brukt et ypperlig tilbud, nemlig å kjøpe de digitalt. Jeg har skrevet før om blant annet xcomicology som er et ypperlig sted for å kjøpe digitale tegneserier. Kanskje jeg skal begynne året med å kjøpe Ex Machina serien som jeg aldri har fått satt meg inn i.

3.Ikke gå og se alle filmer fra Hollywood
Jeg går og ser mange nye filmer, ofte på kino. Men jeg har blitt gammel og er ikke lengre i målgruppen for mye av Hollywoods eventyr og superhelt filmer. Men jeg har gått og se de uansett på grunn av min jobb og yrk. Men nå er jeg lei. Det var mange filmer jeg ikke orket å se 2013 og det er enda flere i 2014. Så jeg kan fint bli mer selektiv når det kommer til Hollywood filmer. Det gir meg ikke så mye lenger og det er greit. Ikke misforstå, det er masse bra filmer som kommer fra Hollywood og USA, men det er bare endel som jeg må innse ikke passer meg lengre. 

4.Anstrenge meg mer for å finne andre typer filmer enn mainstream
Jeg ser veldig mye forskjellige filmer, fra forskjellige epoker, sjanger og land. Men i 2013 har jeg vært lat, mye på grunn av hvordan min jobb har tatt all fokus. Jeg har sett for lite obskur filmer og har ikke leitet etter de perlene av filmer som blir sluppet hvert år men som du aldri hører om pressen. Disse filmene som gir deg sår i sjelen eller får deg til å gråte fordi de sier noe fint om livet. Så jeg må få hodet ut av røva og bli litt mer filmnerd igjen.

5.Støtte flere kickstarter prosjekter
Kickstarter er en god ting. Mange folkefinansierte prosjekter innen film og dataspill er veldig interesante og spennende. Produkter som aldri hadde blitt laget om folk ikke hadde spyttet penger inn i produksjonene. Til nå har jeg kun støttet et slikt prosjekt og det er synd og skam. Det er viktig å støtte originale prosjekter som ikke har livets rett i en kommersiell setting men som mer tilhører et nisje marked. Går prosjektet til helvete, så er det ikke så farlig for meg. Det er den moralske støtten som er viktig. Sånn at underholdningsindustrien utvikler seg.   


6.Støtte norske spillindustri
Norsk spillbransje er i rivende utvikling med masse kule og spennende spill i pipelinen. Jeg har støtte Among the Sleep og kjøpt Teslagrad i 2013 men det er omtrent alt jeg har gjort. Jeg burde kjøpt flere spill fra norske spillprodusenter. Du kan kanskje argumenter at jeg gjør relativt mye siden min jobb er å utvikle og utdanne norske spillutviklere og jeg deltar og er medlem i Joingame nettverket men man kan alltid gjøre mer. Så 2014 skal både få mer penger og omtale fra min side. 

7.Lage flere bloggposter
Jeg har laget få bloggposter dette året. Jobb har tatt alt tid. Når jeg har hatt fritid så har jeg prioritert dama og hobbyer. Å skrive på bloggen har ikke hatt pri, noe som er dumt. Mest sannsynlig kommer ikke jobben til å spise 10-12 timer hver dag i 2014 og derfor burde jeg har tid til å skriver flere poster.

 8.Runne flere spill. 
Som sagt under løfte 1, så har jeg spilt alt for mange spill i 2013. Jeg har prøvd de men ikke fullført de. Jeg har ikke hatt tid, ork eller syntes de har vær bra nok. Før var jeg nesten manisk når det kom til å runne dataspill jeg startet å spill. Jeg MÅTTE runne alle spill jeg tok i min hånd. Det gjør jeg ikke lengre fordi jeg tester ALT for mange spill. Så i 2014 skal jeg bli flinkere til å runne de spill jeg starter å spill. Fordi det er greit å oppleve slutten på noe man har investert penger og tid i. 


9. Ha flere sære filmkvelder for mine venner. 
Jeg har mange filmnerdvenner men også mange normale venner. Jeg har noen ganger filmkvelder, hvor stua blir gjort om til en kinosal og det blir satt opp 2 filmer som er litt utenom det vanlige. Så ber jeg inn venner på filmquiz og filmopplevelser. Ofte har dette vært utrolig morsomt og hyggelig men i 2013 har det vært få slike kvelder på grunn av nok en gang jobb har tatt så mye tid. Men jeg skal ha mange flere filmkvelder i 2014, så er du venn med meg på facebook, så pass på!

Har du noen nerdete nyttårsløfter?