torsdag 21. januar 2016

Starten og slutten på en film

Internet er full av kule og flotte eksperimenter og et av disse  er hvordan filmklipper Jacob T. Swinney tar første og siste scene av en film og setter de side om side.
Hvordan en film starter og slutter har mye å si for hva slags følelser vi sitter igjen med når vi går ut av kinosalen. Hvordan ting starter og slutter har mye å si for hvordan vi oppfatter det som blir vist. Det er som livet, hvordan vi går inn i denne verden og hvordan vi går ut former så mye hvordan folk nær oss husker oss. Og veldig sjeldent tenker man over hvordan filmen starter, bare hvordan den sluttet. Men filmklipper Jacob T. Swinney gjør dette eksperimentet mulig for oss.

sin kanal på Vimeo så har han laget to flotte filmer som setter starten og slutten opp mot hverandre. Og det er virkelige vakkert og tankevekkende. Jeg personlig ser filmene i nytt lys og blir overrasket hvor bra bildet i starten og slutten henger sammen. Både estetisk, narrativt og estetisk. Er du film interessert, så må du se disse to videoene. Du kan se første del her eller under og andre del her eller under.

First and Final Frames from Jacob T. Swinney on Vimeo.


First and Final Frames Part II from Jacob T. Swinney on Vimeo.

Jacob T. Swinney har også mye annet kult på sin kanal, så sjekk ut hans filmer. Denne liker jeg særlig godt, nemlig hvordan Batman har utviklet seg på film. Du kan se den her eller under.

The Evolution of Batman in Cinema from Jacob T. Swinney on Vimeo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar