tirsdag 1. mars 2016

Nei, jeg vil ikke bruke den forpulte håndkontrollen din!

Jeg spiller primært dataspill på pc selv om jeg har mange konsoller og bærbare spillenheter. Fordi det er enkelt, mangfoldet stort og jeg kan bruke tastatur og mus. Derfor blir jeg alltid forbannet når dataspill prøver å tvinge meg til å spille med en kontroller når jeg spiller på pc.
Jeg vokste opp med konsoller, med joystick og gamepad. Jeg hadde Atari og Commandore 64 hvor joystick var det man styrte med. Har du jokket en Atari 2600 joystick, så veit du at det ikke er beste måte å styre med i et dataspill. Endel av meg savner den gode gamle joysticken men heldigvis har jeg gamle konsoller jeg kan kose meg med når jeg har det behovet.
Så fikk jeg SNES og blei introdusert til gamepad og d-pad. Og jeg elsket det! Det var mye bedre enn joystick! Jeg var fornøyd. Men så startet jeg å spille på pc og oppdaget mus og tastatur. Og opplevde en presisjon med musen jeg ikke hadde hatt før! Mus og tastatur passer perfekt til de fleste dataspillsjanger og særlig til FPS og RTS. Jeg så meg aldri tilbake.
Men på grunn av dårlige porting av konsollspill til pc, så er det stadig flere og flere spill på steam som maser om at jeg burde bruke en håndkontroll og da blir jeg forbannet! Det er helt greit at spillskaperne mener at en håndkontroll passer best til å spille deres spill. Det er opp til skaperen hva de synes er best og hva de har designet spill tilknyttet interaktivitet og kontroll. Men slutt å mas om at min spillopplevelse blir dårligere. Ofte føler jeg at maset om håndkontroll er bare fordi spillskaperne ikke har giddet å  gjøre en jobb med å passe kontrollskjemaet over til mus og tastatur. Mange spill på datamaskinen er bare dårlighåndverk når det kommer til overføring til pcformatet og her kommer ofte maset om kontrollenhet inn.

Nå har jeg kjøpt blant annet 2 håndkontrollere til pc min, men det er litt fordi jeg vil spille gamle retrospill og fordi de ser tøffe ut. Jeg sikler også på Steam Controller men det er mer fordi jeg vil ha den og teste den ut.
Men jeg er lei av maset fra pcspill om kontroller. Pcspill spiller man med mus og tastatur. Slutt å prøv å tving meg til å spille med håndkontroll. Jeg vil ikke bruke den kjønnsløse xbox kontrolleren. Gi faen å mas om det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar