søndag 4. oktober 2009

Maddox – Den originale rappkjefta internet bølla

Jeg liker humor og har alltid hatt en svakhet for politisk ukorrekt og til tider usensurert kjefting. Jo mer useriøs og rappkjefta jo mer ler jeg. Så når jeg oppdaget The Best page in the univers og mannen bak siden Maddox kunne jeg ikke gjør annet enn å le ræva av meg.


The Best page in the univers er faktisk ganske gammel. Den blei lansert i 1997 (da nettet enda var ganske ungt og ikke så mainstream). Nettsiden skaper og forfatter har nicket Maddox (men heter George Ouzounian). Han skreiv første en list over 50 ting han hater som han sendte ut på en mailliste og fikk så gode tilbakemeldinger at han laget The Best page in the univers.

Så hva er så genialt med The Best page in the univers? Personlig er det tonen og humoren på siden som gjør den så genial. I toppen av siden står dette: ”This page is about me and why everything I like is great. If you disagree with anything you find on this page, you are wrong”. Maddox er med andre ord, hvert fall slik han framstiller seg på nettet, en rimelig selvsentret, rappkjeftet og kynisk mann. Og slikt blir det bra humor av og en internet kjendis av. Maddox skriver om ting han irriterer seg over eller hvor idioter folk er (det vil si alle uten om han). Tekstene han skriver er utrolig kyniske, krasse og treffer innetiern hver gang. Ingen ting er hellig for han. Alt fra pedofili, teknologi, kvinnefrigjøring til fotomodeller får gjennomgå. Her er noe av det beste han har skrevet om.
Her får du vite hvordan du skal gjenkjenne pedofile.
Her kjefter han ut Mac og iPhone.
Her kjefter han på 11/09 konspirasjonsideer.
Her får beskjed om hvordan du tar selvmord som en mann.

Så hvorfor har denne siden og Maddox blitt så populær. Siden ser helt for jævlig ut. Det er enkle, minimalistisk og uten fancy effekter. Maddox har sagt at dette er hans protest mot fancy nettsider uten innhold. Og det faktum at siden blei laget i en tid da folk hadde lav Internettilkobling. Alle illustrasjoner på nettsiden (og de er det mange av) er også utrolig enkle. De er laget i MSpaint og ser ikke bra ut. Men hele stilen på siden bare understreker hvor mye Maddox gir faen i hva du som bruker synes om siden.

En av tingen som er veldig gøy med The Best page in the univers er all hatmailen Maddox får. Han har en egen seksjon hvor han legger ut hatmail og gjør narr av person som har skrevet det. Det er utrolig morsom lesning. Men etter hvert har han fått så mye ”falsk” hatmail, folk som bare skriver sinna ting til han for å få kjeft av han, at han har slutte med det.

Maddox liker å framstille seg som en pirat, muskløs og med enorme, skinnende baller.Men Maddox sin humor er mer enn The Best page in the univers. Han har skrevet en bok som kom i 2006 med tittelen "Alphabet of Manliness,". Den blei en bestselger og havnet som nr 1 på Amazon.com sin salgsliste uten noe form for reklame rundt boken. Boken er en humor bok som går gjennom alfabetet og tar for seg mannlige ting som A for ”ass-kicking” eller N for Norris, Chuck. Boken er utrolig morsom om du greier å legge vekk dine politiske korrekte oppfattninger og greier å ta det for på sine egne premisser. Den er ikke seriøs! Det er så klart kvinner som får gjennomgå i denne boken på alle måter. Men av en eller annen grunn har så å si alle jenter som har vært hos meg startet å lese denne boken (har den alltid liggende på stuebordet). Du kan lese et intervju med Maddox om boken her. Maddox er såklart en nerd. Han ser ut som en nerd og gjennom all sin humor, satire og oppkjeftighet så forstår alle han er nerd. Han hang til pirater, HTML kode og paint understreker dette. Men dette gjør bare hele nettsiden og hans humor enda mer morsom. Han og alle andre veit at han tuller og er en ganske normal fyr som bare er ganske ekstrem på nettet. Anbefaler alle å sjekke ut nettsiden hans og boken, om de liker en god latter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar