mandag 7. februar 2011

Bange anelser: Marvels superheltfilmer i 2011

Det var Super Bowl sunday i går og mange storfilmer betalte i dyre dommer for å vise sin lille teaser til det amerikanske folket. Blant filmen var Thor og Captain America. Marvel slår virkelig på storetromma i 2011 og slipper flere storfilmer basert på sine superhelter. Men jeg greier ikke helt å bli gira. Faktisk så har jeg litt negativ magefølelse. Les mer om hvorfor.

Først ut er Thor. Det har vært endel buzz på nettet om denne filmen allerede men jeg må si at jeg er meget skeptisk til hele filmen. For det første så er Thor som superhelt rimelig perifert for det norske publikum. Marvel har ranet vår kulturarv og tatt guden Tor, fra den norrøne mytologi og gjort han om til en tightskledd superhelt som henger i USA sammen de andre Marvel heltene. Hele backstoryen til Thor slik Marvel presenter den er rimelig kjedelig. Leser heller Snorre Sturlason sine historier om den ekte Tor. Så jeg er negativt instilit mot Marvels voldtekt av min kulturarv men filmen kan kanskje kicke ass?

Vel, både trailer og teaser til filmen ser helt forjævelig ut. Seriøst. Thor i seg selv ser helt latterlig dårlig ut. Skuespilleren Chris Hemsworth ser metroseksuell ut og kostymet hans er latterlig. Det ser fake ut hele pakka. Plastisk og styla som en en actionfigur. Eneste de har fått til er at han er blond. Nå skal de sies at Thor framstår som tøffere i jeans i traileren enn i kostymet sitt. Åsgard ser også ut som det er laget i CGI helvete. Alt er rent, klinisk og framstår som kunstig. Som det var laget av plast. Midgard som Åsgard ligger i blei jo laget av kjøtt og blod fra Yme! Hele art looken på filmen gjør meg sinna og jeg får ikke lyst til å se filmen. Bare se på noen av bildene av Thor eller Odin. Seriøst? Ser dette bra ut? Jeg får vibber til en dårlig 80 talls film. Så var det selve handlingen da. Hva greier man å se i traileren. Vel, ikke mye. I følge Marvel selv så handler filmen om: "The Mighty Thor, a powerful but arrogant warrior whose reckless actions reignite an ancient war. Thor is cast down to Earth and forced to live among humans as punishment. Once here, Thor learns what it takes to be a true hero when the most dangerous villain of his world sends the darkest forces of Asgard to invade Earth.". Javel. Nok en slik superhelt film om at verden skal gå under. Du kan skimte en megarobot som angriper en by i traileren. Sukk. Og hammeren til Thor ser ut som den er tatt fra The Itchy & Scratchy Show. Se traileren her eller under.
Nå kan jeg så klart ta feil og filmen er konge men trailer og bilder fra filmen har gitt meg meget lave forventinger. Filmen skal komme til Norge 29.04.

Neste film er The First Avenger: Captain America. Jepp, nok en superhelt fra Marvel som vi nordmenn har hatt liten kontakt med. Vel og merke har de fleste sikkert hørt om han eller greier å gjengskjenne hans drakt (eller skjold). Personlig også en Marvel helt jeg har lite greie på men jeg har lest noe av han. Da særlig det nye. Captain America er som navnet tilsier en erkeamerikansk helt. Skapt under den 2 verdenskrig for å banke nazier. Personlig så har jeg alltid hatt problemer med hvordan han ser ut. Kledd i det amerikanske flaggets farger og med et teit skjold som tåler alt (å dumme små vinger på ørene). Han ser ikke kul ut. Litt som Lynvingen, før Tim Burton gjorde han om til Batman. Så jeg var spent på hvordan kan kom til å se ut i film. Men fra teaseren så ser han kult ut. Greit nok, litt teit kanskje menm ye bedre enn Thor hvertfall. Det ser slitt ut og mer ekte. Som en uniform som har vært gjennom mye dritt. Jeg synes også Chris Evans som spiller Captain America føles mer ekte enn den metroseksuelle Thor.Det er veldig vanskelig å få noe innblikk i historien til The First Avenger: Captain America etter å ha sett teaseren. Men det ser ut som det blir mye nazist banking og litt den retrofeelingen. Håper nazistene er som i Hellboy, noe som det ser ut som de er. Litt steampunk feeling over det. Pluss Red skull er med, noe som er bra. Jeg ser hvertfall mer fram til denne filmen enn Thor. Se traileren her eller under.

Filmen har premiere 12.08

Nå er ikke disse to filmene de eneste Marvel gir ut i år. Filmen X-Men: First Class kommer også. Her har det til nå vært lite av bilder og trailer så jeg er forsatt rimelig nøytral til denne filmene. X-Men: First Class er det jo Matthew Vaughn som lager. Han lagde kongefilmen KickAss. 2011 kommer til å bli året med mye superheltfilmer fordi det er ikke bare Marvel som filmatiserer sine helter. DC comic kommer også med sine mer eller mindre kjente fjes. Får håpe at jeg ikke blir lei da. Men akkurat nå sier magefølelsen min at Thor kommer til å suge hardt og Captain America filmen kommer til å bli grei popcorn underholding.

Hva tror dere?

1 kommentar:

  1. Jeg spyr av Thor. Noe så amatørmessig og tatt ut av kontekst er det sjeldent jeg har sett! Historiemessig minner den litt om den derre Clash of the Titans, bare episk mye dårligere.

    Tror jeg elegant hopper over denne når den kommer på kino og dvd :)

    SvarSlett