mandag 16. mai 2011

Hva som skjer i livet til en nerd

Så, du er nerd og hverdagene kommer og går. Så hva skjer i livet til en nerd? Dere kan få et lite innblikk i min nå i mai.

Min hverdag er for tiden preget av jobb, jobb og atter jobb. Siden jeg jobber primært med forsking så blir det mye tid foran pcen, både på jobb og hjemme. Og som ekte nerder, så drikker jeg cola. Jepp, masse cola. Latterlig mye cola. Jeg har gått over til Cola Zero fordi det blei rett og slett for mye sukker i vanlig Cola. Jeg har glemt å pante flasker på noen uker og det slo meg idag på kjøkkenet at det har gått med noen liter i det siste. Jeg jobber akkurat mye for tiden med dataspill i jobben, både når det kommer til undervisning og forsking. På jobb har jeg kanskje en av de kuleste kontorene ever som en nerd kan ha. Jeg jobber forsatt med å innrede den. Har bare hatt kontoret i et år så jeg må ikke dra inn for mye for fort. Leker med tanken å få meg en slik Gears of War gun replica men min mer eldre kollegaer som jobber med pedagogikk og musikk blir kanskje litt nervøs. Men jeg sitter ikke bare på kontoret, jeg har også mye hjemmekontor fordi jeg har noe lang reise til jobb og når jeg er på kontoret kommer det alltid studenter og tar tid. Så det blir mye hjemmekontor (og cola drikking). Siden jeg er for tiden er singel så kan jeg gjøre bordet om i stua til et hjemmekontor. Det flommer over av bøker og notater. Har egentlig kontor på soverommet men jeg liker stua bedre. Men så har det ikke bare gått i jobb heller da. Det er alltid nytt nerdemateriale som må bli lest, spilt og opplevd. Akkurat for tiden leser jeg på mye rart. Fikk idag blant annet i posten Neil Gailmans Batman fortelling Whatever Happened to the Caped Crusader? Jeg leser også Stephen Hawkings bok The Grand Design. Skikkelig hardcore for en humanist som meg.Og så er det tonnevis av filmer jeg har liggende som jeg må se. Jeg har en egen seksjon i stua hvor jeg legger filmer jeg skal se. Det har ikke noe å si om jeg har sett filmen 4 ganger før. Har jeg kjøpt den så må jeg se den igjen. Siden jeg fikk mye penger i april pågrunn av en bonus så har jeg fått endel filmer som venter på bli sett. Særlig den sørkoreanske filmen I saw the devil gleder jeg meg til. Så var det dataspill da, jeg må jo spille endel i jobben med akkurat de siste ukene har det vært mer kjøping av spill enn spilling. Særlig faens steam har stikki av med mye penger i det siste. Jeg har faktisk 90 spill på min steam konto. Det er kanskje ikke så mye men det meste blir nå kjøpt via Steam. Vi får se om det forandrer seg når jeg må betale MVA på kjøpene.Da har gått mye i Portal 2, Crysis 2, Max Payne 2, Battlefield Bad Company 2 og Rift. Ja, jeg har faktisk startet med et MMO igjen etter WOW. Jeg synes vel at Rift er akkurat som WoW men det var greit å ha et MMO å rote med igjen. Men det har blitt lite spilling så vi får se hvor lenge jeg gidder. Er mest for henge med venner. vi får se.

Det var noen av nerdetingene som preger min hverdag. Sånn er livet til en nerd :)

tirsdag 10. mai 2011

Mortal Kombat humor

Et nytt Mortal Kombat spill kom nå for ikke så lenge siden (også kjent som Mortal Kombat 9). Mortal Kombat er en kjent og kjær spillserie for nerder verden over. Og når noe er så kjent og kjært så får man parodier og humor rundt det. Siden de fleste har nok spilt endel Mortal Kombat så tenkte jeg hente fram noen gode humorvideoer fra internet. Som sagt er Mortal Kombat stort! Jeg har selv kastet bort mange timer og kroner på særlig det første spillet. Det har klassiker status og har blitt en kulturellreferanse utenom gamer og nerdemiljøer. Søstern min veit hva Mortal Kombat er for noe for å si det slik. Spillet er jo særlig kjent for sin vold og mulighet for å drepe og maltraktere motspilleren. En såkalt Fatality.

Så det har kommet mange parodier på spillet. Noen er utrolige morsom. Jeg antar de er morsom om du har spilt spillet og digger det. For vanlige mennesker faller nok mye av humoren vekk. Uansett, du leser ikke denne bloggen fordi du er den vanlige mann og kvinne i gata (hvorfor i helvete leser du denne bloggen egentlig?)

Mortal Kombat er et sloss spill hvor du må sloss mot forskjellige motstandere til du kommer til selve hovedbossen. En slags turnering kan du si. Men som kanskje denne videoen påpeker, så har Mortal Kombat en ganske ulogisk turneringsoppsett og progresjon. Se videoen her eller under.


Mortal Kombat er jo rimelig voldelig og det var jo det vi likte med spilla men etterhvert så begynte man å legge inn andre avsluttinger enn bare Fatality. Man fikk ikkevoldelige avsluttinger som Babality and Friendship. Noe som var rimelig dølt. Hvem faen vil gi motstanderen en kake når man kan rive ut ryggraden og holde det opp i luften? Teit, noe som denne videoen tuller med. Du kan se den her eller under.


Det er mye vold i Martal Kombat men lite sex. Dog det er nok mye undertrykt seksualitet der. Det er jo tross alt mange halvnakne menn som sloss mot hverandre i spillet. Noe denne videoen tuller med. Se den her eller under.


Mortal Kombat er jo old school men hva om du kobler spillet med et annet, enda eldre spill som Donkey Kong? Jeg har postet denne videoen før men må bare vise den en gang til. Se den her eller under.


Selv om det er mange halvnakne menn som sloss i Mortal Kombat spillene er det nok av halvnakne damer også. Du skulle tro det var noe seksuelt med damer som dreper hverandre i en slosskamp men joa, kanskje. Se videoen her eller under.


Som sagt, Fatality er det Mortal Kombat er kjent for. Blodige, voldelige avsluttinger av din motstandere. Men hva om ikke alt går som planlagt. Se videoen her eller under.


Mortal Kombat er jo et slossspill som krever at man må huske mange fancy kombinasjoner man må utføre. Ikke alltid lett å huske. Særlig om du er N00b. Se videoen her eller under.