tirsdag 14. februar 2012

Reklamefilmer fra Star Wars universet

Star Wars Episode 1 3D går for tiden på kino til glede og irritasjon for nerder verden over. Star Wars er store penger og George Lucas har aldri vært redd for å leie ut Star Wars universet i reklamekampanjer. Noen av de faktisk ganske morsomme og bra. Jeg bodde i London noen måneder i høst og la merke til en lokal reklamekampanje for PC world som gikk på tv der. Darth Vader kom besøk for å sjekke hvordan treningen av PC World personell gikk. Her refererte man til scener fra Star Wars. Reklamefilmen var ikke superbra eller morsom men artig nok. Du kan se filmen her eller under.

Noen norsk bruk av Star Wars figurer eller tematikk kan jeg ikke huske å ha sett. Antar det koster flesk å leie Darth Vader fra Lucas. Men Toys r us i Danmark kjører for tiden en reklamekampanje hvor både Tie fighters og Death Star truer København. Ikke akkurat en humoristisk bruk av Star Wars lisensen men kult nok at Death Star truer danskene på livet.

Men det finnes flere morsomme reklamefilmer som bruker Star Wars lisensen. Ikke alle er like vellykket og noen er ufrivillige morsomme. En slik kul video er Volkswagen Darth Vader reklamen. Den var veldig opp i fjor og er kul. Du kan se den her eller under.

Såklart når du roper i cyberspace så er det alltid noen som svarer. Greenpeace syntes såklart at Star Wars universet og The Dark Side var en god metafor for forurensende bilprodusenter så de lagde to reklamefilmer rundt samme tema som Volkswagen for å få fram miljøpolitikk. Du kan se de her og her eller under.


Addidas hadde en kul reklamefilm når de gav ut Star Wars skoa (nei, jeg eier ikke slike sko). Her ser vi Cantina sekvensen men bare full av kjendiser. Snoop Dog kicker ass med lightsaber og Daft Punk gutta blir tatt for å være droids. Morsom film. Se den her eller under.

Av alle rare ting Star Wars blir brukt for å selge ting så har GPS vært et slikt produkt. Men GPS produsenten TomTom gav deg muligheten til å kjøpe en GPS med stemmen til Darth Vader og Yoda som gav deg instruksjoner hvor du måtte kjøre. Rimelig spaca og det blei to kule reklamefilmer av det også. Du kan se de her og her eller under.


Såklart har Star Wars blitt brukt for selge brus, da Pepsi. Småartig reklamefilm blei det også. Se den her eller under.

Spike er en macho kanal som man har i USA. Den lagde flere reklamefilmer som brukte Star Wars figurer på en morsom måte. Sjekk de ut under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar