tirsdag 26. februar 2013

Fordi polygoner teller. Grafikkhorer og Crysis 3

Jeg runa Rage i uka som gikk på pc. Jeg veit, spillet er gammelt, godt over et år men grafikk på spillet var utrolig flott og fin på min pc på max innstillinger. Spillfirmaet Id software er jo kjent for å lage spill med bra grafikk. Men det fikk meg til å tenke på grafikkhorer og jaget etter best mulig bilde innen spillbransjen og hos oss spillere.
Bra lyd og bilde har alltid vært en nerdeting. Bare gå på HighFi klubben og snakke med en av de som jobber der så treffer du en hardcore nerd som får våte drømmer av bra bilde og lyd. Men jaget etter å hele tiden tilby nye, flotte og realistisk grafikk og lyd har alltid vært en viktig hjørnestein innen dataspill. Nye dataspill skal liksom alltid presse grensene for hva du kan se og høre. Blant oss gamere så er det et segment som er religiøst opptatt av å hele tiden få bedre og bedre grafikk og lyd. Vi kaller disse folka bare for grafikkhorer.

Å være en grafikkhore er en dyr ting. Man må alltid har det nyeste og beste innen maskinparken sin. Derfor er en ekte grafikkhore aldri en konsollmann. Sorry, PS3 og Xbox360 kicket ass når det kom men ikke idag. PS4 kommer sikkert til å være cutting edge når det kommer ut men bli gammel fort. Så en grafikkhore må hele tiden oppgradere spillriggen sin for å hele tiden få bedre og bedre FPS (frame per seconds) og kunne kjøre spillet max oppløsning med alle spesial effekter skrudd på. Jeg må innrømme at jeg har vært litt grafikkhore i mitt liv. Jeg liker at mine dataspill kjører smooth og med beste grafikk. Så siden jeg var 15 har jeg religiøst oppgradert min pc hvert annet år. Ofte brukt rundt 10 tusen hver gang, bare for å kunne kjøre de nyeste og flotteste spillene på max. Jeg skal innrømme at pcen jeg har nå har vart for første gang i over snart 3 år. Jeg antar jeg begynner å bli gammel men ser nå etter ny innmat på komplett.no. Ja, jeg har alltid kjøpt mine pc-komponenter fra komplett.no og bygd mine pcer selv. Men er jo nerd for faen! Går inn på hardware.no og sjekker hva som er det beste.
Men å ha bra datamaskin er ikke nok for en grafikkhore. Man må hele tiden kjøpe nye spill som presser grensene for grafikk og lyd. Spill som gir grafikkhoren noe å trakte etter. Et nytt nivå man kan sikle på og nyte. Vise fram til dama eller vennene. "Sjekke denne grafikk". "Menneskene ser jo ut som de er ekte." "Se på lenseflaren!" Et rått spill kan med andre ord være nok til at man måtte oppgradere pcen sin. Jeg husker at jeg måtte kjøpe lydkort til min gamle pc for å få lydeffekter når jeg spilte Doom 2. Så måtte jeg kjøpe ny pc for å spille Quake. Jeg oppgraderte også pcen min kun for å spille Doom 3. Så Id software sine spill har kostet meg mange tusen kroner. Fordi jeg er ei lita grafikkhore. Og det er nesten alltid fotorealistisk grafikk som man hele tiden strekker seg etter. Det skal se ut som man spiller en film!

Men jeg kjøpte også ny pc for å kunne spille Crysis som kom i 2007. Spillet tok fort over tronene som et spill som presset alle datamaskiner til max og kunne vise fantastiske grafikk. Crysis 2 skapte det samme fokus, nemlig at Crysis spillene presser alltid grensene for hva man kan vise i et dataspill. Så nå er jeg sulten på et nytt grafikktungt spill som gjør at jeg må kunne argumenter for meg selv (og dama) at jeg må kjøpe ny pc. Crysis 3 som kom for noen dager siden ser ut som en god kandidat. Du kan se trailer til spillet under eller her.

Så klart har fokuset rundt Crysis 3 vært mye på grafikken, så mye at man nesten ikke får noe inntrykk av selve spillet. Internettet er fullt av diskusjoner om Crysis 3 er det beste spillet akkurat nå, når det kommer til grafikk og lyd. En av sjefene i Crytek som lager spillserien sa at ikke noe kom til å kunne slå Crysis 3 når det kom til grafikk på 2 år. Tror du han fyren er en grafikkhore eller? Pcgamer hadde en artig liten artikkel om Crysis 3 er det peneste dataspillet noen sinne! Du kan lese artikkelen her som er ganske artig. Artikkelen får fram noen goder poenger, nemlig gir bedre teknisk grafikkmotorer penere dataspill? En grafikkhore ville si ja. Så jeg antar jeg får kjøpe Crysis 3 snart og bruke 10 tusen på ny pc. Fordi jeg er en skitten grafikkhore.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar