søndag 30. oktober 2016

Steve Dillon er død

Jeg er en tegneseriefan. Ikke en stor fan men jeg har en fin samling grafic novels i stua og på soverommet. En tegner som gjorde at jeg blei en leser av slike tegneserier er Steve Dillon og han døde tragisk for ikke så mange dager siden.

Jeg blei for alvor interessert i grafic novels når jeg anskaffet meg albumet The Punisher - Welcome Back Frank. Jeg hadde vel kun lest litt Punisher i Agent X9 Spesial albumene fra før. Men historiene der var gove og tegningene var rimelig dårlige (dog ikke alle).
Jeg kan ikke huske hvorfor jeg kjøpte akkurat dette bladet av The Punisher men jeg tror det var coveret som er laget av Tim Bradstreet.
Jeg falt pladask for albumet såklart og blei hooked. Både på Garth Ennis sin evne til å fortelle en historie men også Steve Dillions tegninger. Hans streker var veldig tegneserieaktige men også på mange måter realistiske. Det var som jeg så verden, slik jeg ser den, men et lag av blekk over seg. Han fikk fram ansikter, følelser og vold på en flott måte, som passet Garth Ennis sin historier på en flott måte. Etter å ha lest Welcome Back Frank så kjøpte jeg religiøst alle album som Ennis og Dillon gav ut. Så fant jeg The Preacher.
The Preacher var alt jeg ville ha i en tegneserie. Vold, humor, satire og sex. Nok en gang så var det Steve Dillons tegninger som gjør at hele universet som Garth Ennis beskriver kommer til livet. Jeg kan ikke se for meg hvordan Garth Ennis sine karakter og historier kunne sett ut, uten at Steve Dillion hadde visualisert de. Etter dette blei jeg for alvir hooked på Steve Dillon (men også Garth Ennis). Jeg kjøpt nesten alt som han hadde laget som jeg fikk tak i. Ikke alt var like bra men Dillon sine tegninger gav meg alltid en estetisk nytelse

Når jeg leste på nettet sist helg at Steve Dillon var død som følge av blindtarmbetennelse så blei jeg nedfor. Selv om jeg ikke leser like mye tegneserier som før, så jeg alltid fram til nye ting komme fra Steve Dillon. Nå vil ingen ting komme. Ingen nye tegneserier fra Garth Ennis sammen med Steve Dillon. Ingen nye fargesprakende, voldelige karakterer som Dogwelder! Trist  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar