mandag 8. juni 2009

Half-life 2 som film?

Alle nerder kjenner Half-life serien. Det er en spillserie som står som en bauta innefor spillverden, både pengemessig og kritikermessig. Så hvorfor er de ikke laget en film basert på disse populær spillene? Mindre populære spill har blitt laget film av som DOA: Dead or Alive så hvorfor ikke Half-life? En enkel grunn er at Valve, selskapet som har laget Half-life spillene er meget beskyttende over sitt flaggskip. Gabe Newell av Valves skapere har uttrykt irritasjon over alle de dårlige dataspillfilmene som kommer fra Hollywood og de dårlige tilbudene og manusene de har blitt tilbud om Half-Life. Intervjuet kan du lese her.

Så nerder verden over blei overrasket når en kortfilm kalt Half-Life: Escape from City-17 Part one med Valves støtte (vel og merke mest moralsk, de hjalp også med å gi filmen publisitet via Steam News) blei publisert. Filmen er laget av Purchase Brothers, noen filmskapere som var så å si ukjente. Filmen er en fan film og laget uten noe busjett. Det finnes 100 vis av slike fan filmer på nettet. Det som skilte Half-Life: Escape from City-17 fra alle andre fan filmer var kvaliteten og stemningen. Alt ser utrolig bra ut. Estetikken er hentet direkte fra spillene. Det ser ut som datagrafikken har blitt levende. Temaene og settingen er også den samme. Det var ikke rart av Vale hadde gitt den et godkjentstempel. Filmen kan du se her eller nedunder.



Filmen blei enormt populær og alle nerder venter nå i spenning på Part Two. Den skulle komme i mars men har blitt utsatt fordi det har blitt et enormt press på Purchase Brothers og de vil sikkert finpuss mer på filmen. Uansett, når Part Two kommer så kommer det til å bli skrevet om på denne bloggen.

Kanskje en Half-life film er nærmere enn vi tror.

1 kommentar:

  1. Hadde Half-life kommet som film så skulle jeg definitivt se den :)

    SvarSlett