onsdag 10. juni 2009

Sex i gamle arkadespill

Sex selger og dataspill er ikke noe unntak. Det har tradisjonelt vært gutter som har spilt og laget dataspill så sex har så klart vært tilstede på en eller annen måte. På 80-tallet, var det vanlig å spille på arkademaskiner. Du veit slike maskiner som sto på kjøpesenter, barer eller arkadehaller. Du puttet på en femmer eller tier og kunne spille så lenge du greide å holde deg i live. Jeg har brukt alt for mye penger på slike arkademaskiner i min barndom. Arkademaskiner var på 80-tallet og deler av 90-tallet noe av de kraftigste spillmaskinene som fantes. De hadde best grafikk, best lyd og fete spill. Kanskje spillene som var mer voldelig enn det man fikk på konsoller. Når konsoller fikk de samme spille var det ofte dårlig grafikk og noe av gameplayet manglet eller blei tonet ned for hjemmebruk.

Det var på slike maskiner at jeg fikk mitt første møte med dataspillporno og sex. Arkademaskiner hadde spill som hadde gameplay som bare gikk ut på å se på nakne damer og bli litt stram i buksa. De sto ofte på barer som hadde eldre publikum. Disse spillene var ikke avanserte, hadde bra gameplay eller var særlig opphissende men på 80-tallet var dette alt vi hadde. Disse arkadespillene som hadde nakenhet kunne ofte deles opp i noen kategorier.

Først hadde man spill innenfor ”Breakout” sjangeren. Spill som var egentlig som Arkanoid men bakgrunnen var ei dame som blei mer naken jo lengre du kom i spillet. Rimelig simple greier. Arkanoid er jo et kult spill og gameplayet var bra, så det var mer en ekstra bonus at det var ei naken dame bak. Bildet er hentet fra spillet Play Girls (1992).


Neste sjanger var ”Expose”. Disse var det mange av. Egentlig var det en rip-off av spillet Qix. Det gikk ut på å styre en kouriser rundt på et bilde. Man tegnet streker ut fra rammene og måtte koble streken med rammen før å avsløre hva som var under. En fiende eller to prøvde ofte å ta på streken før den ble koblet til rammen igjen. Om den greide dette mistet du liv. Helt ok gameplay men sex versjonene hadde et til tider rimelig eksplisitt bilde under som du gradvis fikk se mer av jo mer av bildet du avslørte. Bildet er hentet fra Fantasia II (1997).

En annen versjon av ”Expose” var at du styrte en liten dykker som dykket opp og ned i et bilde. For hver gang han dykket opp og ned så snudde han et område, slik at du så hva som var under. Det var så klart fiender man måtte passe seg for her også. Bilde man avdekket var jo så klart av ei naken eller lettkledd dame. Bildet er hentet fra Lady Killer (1993)


Og så var det strippoker. Rimelig enkel greier. Du fikk en del virtuelle penger som du brukte på å satse mot en kvinne. Hver gang hun fikk minus penger så måtte hun ta av seg et plagg for å få mer penger. Tapte du dine penger var det game over.

Det var så klart mange andre dataspill, både på arkademaskiner og konsoller som bruker sex og naken hud som en del av sitt gameplay men disse nevnte type arkadespill var hele gameplayet sentrert rundt sex og nakenhet. Spille på sex har i dag blitt mye mer vanlig, avansert og subtil enn disse spillene jeg nevner. Men det skal jeg skrive mer om senere.

Ps. Alle spillene kan lastes ned fra Romnation.net og brukes på MAME gratis.

2 kommentarer:

  1. morsom post,passe sært tema.

    SvarSlett
  2. Haha, navnet på disse spillene har jeg leta lenge etter. Var ganske flink, og bonuset med damebildene var jo at gutta strømma på- det var jo helt greit for meg som jente ����

    SvarSlett